Utsikten tappade segern sent

Ledning och på väg mot ett skönt trendbrott med en minut kvar av ordinarie tid. Då släppte Utsikten in en kvittering och fick nöja sig med en poäng hemma mot Norrby.

|

Vårens succélag Utsikten har tappat lite i fart och form den senaste tiden. Lagets senaste seger kom den 2 juli borta mot Östersund – och det var således ett laddat “Kiken” som klev ut på planen under den tidiga söndagseftermiddagen.

På ett stekande hett Bravida Arena tog Utsikten tidigt tag i taktpinnen vilket också gav utdelning. Efter 16 minuter laddade Allan Mohideen bössan och såg sitt skott utanför straffområdet enkelt smita förbi Norrby-målvakten Anton Cajtoft.

– Det är en pangträff! Ostoppbar, sa han till Discovery+ i halvtidsvilan.

Mohideen fortsatte sedan:

– Nä, skämt åsido. Jag är så pass nära mål och vi har pratat om att vi vill ta avslut. Så jag försökte att flytta bollen för att få ett snabbt avslut och sen studsar den lite olyckligt för målvakten.

Halvleken fortsatte med mycket Utsikten-boll. I den 34:e minuten var det sedan ytterst nära att rassla till igen. Men då tog Cajtoft revansch och fingerspetsräddade Lucas Hedlunds skott från nära håll.

Efter 45 minuter var ställningen 1–0 till Utsikten. En klar spelmässig förbättring jämfört med i de senaste matcherna, om man frågar Mohideen.

– Vi har höjt oss lite från föregående matcher. Om vi skruvar upp bolltempot lite kommer de inte hinna med i löpningarna. Då kommer vi förmodligen få chanserna som vi letar efter, sa han.

Petade in en retur och kvitterade

Norrby spelade upp sig en hel del i andra halvlek. Gästerna från Borås tog sig också till några chanser men Florian Palmowski och hans Utsikten stod inledningsvis emot.

Utsikten då? Laget var nära på en hörna då Marvin Anieboh tajmade upphoppet perfekt men nickade utanför. Annars fick båda lagen slita hårt ute i värmen och en gång i varje halvlek avbröts spelet för vätskepaus.

Utsikten såg länge ut att få med sig alla tre poäng. Men Norrby fick till en liten slutforcering – och i den 89:e minuten petade Anton Wede in en kvittering för gästerna efter en retur från Palmowski.

1–1 blev också slutresultatet. Men det kunde ha blivit mer för Norrby. På stopptid fick Nasiru Mohammed ett friläge som Palmowski räddade.

– Det blir Hawaii-fotboll. Vi täcker en ledning och vill försvara vår ledning. Vi har haft bra försvar hela matchen. Men de trycker långa bollar och vinner mer och mer mark hela tiden när vi faller. Och till slut får de in det där jävla målet, säger Utsiktens Erik Kembel Westermark till Discovery+.