Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utsikten nära jätteskräll – föll efter förlängning

Ledning två gånger om – men Utsikten fick till slut se sig besegrade efter förlängning hemma mot Jönköpings Södra i Svenska cupen. – Det känns fruktansvärt surt att vi inte gick vidare när vi var så nära, säger George Mourad.

Division 1-gänget Utsiktens BK gav allsvenska bottenlaget Jönköpings Södra en rejäl match när lagen drabbade samman på Ruddalen i Svenska cupen på onsdagskvällen. Och det såg faktiskt länge ut som att det skulle kunna bli avancemang för "Kiken". 

Utsikten började inspirerat och i den 25:e minuten skickade Jesper Westermark inte helt ologiskt in ledningsmålet för hemmalaget till 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut. 

Efter paus fortsatte Utsikten att stå upp bra och efter att Arni Vilhjalmsson utjämnat till 1-1 på straff kunde Robin Book se till att göteborgarna på nytt tog ledningen. George Mourad fick ner bollen till Book som från nära håll kunde dunka in 2-1. Och det såg länge ut som att mittfältaren skulle få bli hjälte, men Arni Vilhjalmsson var inte färdig än. Drygt fem minuter från slutet kastade sig islänningen fram och nickade in 2-2, ett mål som tog matchen till förlängning. 

– Det var snopet, det var fem minuter kvar av matchen och även om deras prestation i just det anfallet visade allsvensk klass så var det jävligt surt att vi inte kunde hålla igen sista minuterna, säger George Mourad. 

Väl där hade båda lagen ett par farliga chanser att ta ledningen, men ingen spelare lyckades förvalta möjligheten förrän Arni Vilhjalmsson för tredje gången i matchen klev fram och tryckte dit 2-3 i den 116:e minuten. 

Utsikten forcerade under avslutningen för att ta drabbningen till straffar men smålänningarna kunde hålla undan och med minsta marginal vinna matchen och kvittera ut ett avancemang till Svenska cupens gruppspel i vår. 

– Vi visade allihop att vi kan stå upp mot ett allsvenskt lag, det var väldigt roligt att se. Jag hoppas att det här ska ge oss en självförtroendeboost under hösten och för resten av säsongen. Vi får någonstans ta med oss den här insatsen. 

– Men samtidigt så det känns det ju verkligen bara tråkigt just nu, surt att vi inte lyckas vinna matchen, för vi gör en väldigt bra prestation.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.