Utsiktens Erik Westermark.
Utsiktens Erik Westermark. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Utsikten kryssade mot Gefle – tappade ledningen efter rött kort

Utsikten hade ledningen och spelet. Sedan kom ett rött kort och matchen mot Gefle slutade oavgjort.
– Det är tråkigt att en sådan situation ska vända matchen åt dem, säger Alexander Faltsetas till Discovery.

|

Utsikten har inlett superettan stabilt men kom till mötet med Gefle med en svidande förlust i ryggen. Efter två raka segrar blev det nämligen förlust mot Gais i säsongens första derby.

Gefle hade inför söndagens möte precis som Utsikten inlett med två segrar följt av en förlust. Nu hoppades båda studsa tillbaka och ta sig in på vinnarspåret igen.

Utsikten började piggt och fick tidigt ett anfall med skott på mål från Karl Bohm. Bortalaget fortsatte sätta tryck men Gefle var inte ofarligt och kom mer och mer in i matchen. Drygt 20 minuter in fick Elias Hadaya i Utsikten-målet arbeta när Leo Englund kom fri. 0–0 stod sig.

Men bara i tio minuter till. I den 35:e minuter tryckte Erik Westermark in 1–0 för Utsikten från ett fint inlägg av Allan Mohideen.

– Det var väldigt bra av Allan. Det var bara att dyka upp där, säger Westermark till Discovery om målet.

Fler mål blev det inte innan paus och Utsikten gick till vila i ledning.

– Vi spelar väldigt bra. Vi spelar snabb, rak enkel fotboll. Det går snabbt. Folk löper och vill göra det lilla extra för en gång skull, och då har vi ändå rest i sju timmar igår. Vi är på bortaplan och käkar upp Gefle, det är jättebra, säger Erik Westermark till Discovery i paus.

Tappade efter rött kort

Andra halvlek blev dock inte lika sprudlande för Utsikten.

Laget inledde återigen piggt men knappt tio minuter in fick forceringen ett avbrott när Wilhelm Nilsson efter en armbåge i sidan på Gefles Anton Lundin fick sitt andra gula kort och göteborgarna fick fortsätta matchen med en man mindre på planen.

Och ytterligare tio minuter senare kom kvitteringen när Leo Englund petade in bollen bakom Elias Hadaya till 1–1.

En stund senare var Englund nära att nicka in 2–1 till hemmalaget men Hadaya räddade den gången. Men Utsikten hade också chanser att återta ledningen, bland annat genom ett skott tätt över ribban från Karl Bohm.

Men fler mål blev det inte. Dock hettade det till igen. På tilläggstid rök flera spelare ihop efter en situation i Utsiktens straffområde och tre gula kort delades ut.

– Det blir en ganska avgörande situation när vi får utvisningen innan dess tycker jag vi styr och ställer jättebra och har bud på både 2- och 3–0. Det är tråkigt att en sådan situation ska vända matchen åt dem, säger Alexander Faltsetas till Discovery efter matchen.

Båda lagen får fortsätta jakten på ny seger och för Utsiktens del fortsätter den 1 maj i derby mot Örgryte.