Utsikten i underläge efter 47 sekunder – sviten förlängs

47 sekunder tog det innan man hamnade i underläge mot AFC Eskilstuna. Ett hjärnsläpp grusade sedan Utsiktens möjligheter att komma ikapp.
– Vi är inte här för några simhoppspoäng, säger tränare Bosko Orovic.

ANNONS
|

Han syftar på stilpoäng för en fin insats.

För Utsikten stod på inget sätt för en dålig prestation. Men när man släpper in mål med mindre än minuten spelad blir det svårt att plocka några poäng.

– Vi satt kvar i bussen. Det var en härlig väckarklocka, säger tränaren sarkastiskt.

Lucas Hedlund kunde förvisso kvittera från nära håll en kvart senare – men det skulle bara dröja ytterligare dryga tio minuter innan AFC Eskilstuna på nytt kunde sätta sig i förarsätet.

Likt det första målet kom det till efter en fast situation.

– Det är för dåligt. Det handlar om desperation på fasta situationer, hur desperat är du för att komma först på bollen? Där brister det, säger Orovic.

ANNONS

Efter 2–1-målet uppstod en uppmärksammad situation. Jesper Brandt fick en knuff i bröstet och föll till marken – men det röda kortet stannade i domarens ficka.

Knuffen bedömdes inte vara tillräckligt hård.

– ”Exakt hur hårt måste man knuffa för att det ska vara rött?” frågade jag, men det kunde dem inte svara på, säger Orovic.

Han poängterar att han tyckte att domarteamet i övrigt gjorde en bra insats. Han hade exempelvis inga klagomål på det röda kort som Utsikten sedan fick i den andra halvleken.

Inte vunnit på åtta matcher

Detta efter Marvin Anieboh Pallaruelos hjärnsläpp, där han satte dobbarna i bröstet på en AFC-spelare.

– Om jag ska uttrycka mig vettigt är det en av de dummare utvisningarna vi dragit på oss under min tid. Det är ingenting att diskutera, säger Orovic.

Det samma gäller straffen bara några minuter senare, som AFC:s André Alsanati satte slutresultatet 3–1 på.

– Det roliga är att jag tyckte att det kändes som att det var ett lag på planen, det var vi. Vi skapade fyra målchanser som vi bara måste sätta. Med risk för att låta som en papegoja. Det är spelar ju ingen roll om man inte sätter dem, säger han.

Utsikten intog superettan med storm. Laget överraskade och imponerade, länge hade man häng på tabelltoppen. Men faktum är att man nu inte vunnit en seriematch sedan den 2 juli – det var åtta omgångar sedan.

ANNONS

– Jag tycker inte att vi presterar så dåligt som det går i resultatväg. Det är klart att det tär på en grupp, men vi mår nog bättre än man kunnat tro, försäkrar Orovic.

LÄS MER:Bosko Orovic om hjärtefrågan – och de personliga tragedierna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS