Utsikten förlorade trots spelmässig dominans mot Örebro

Örebro tog en tidig ledning mot Utsikten och trots spelmässig dominans lyckades inte Utsikten göra mål på Örebro. På tilläggstid fastställdes slutresultatet 2–0.
– Jag är besviken och mör, säger lagkaptenen Erik Westermark efter matchen.

|

Det var ett historiskt möte mellan Örebro SK och Utsikten – lagen hade nämligen aldrig tidigare mötts innan dagens drabbning.

Utsikten kom till Behrn Arena utan sin anfallare Nsima Peter (avstängd). Det skulle visa sig bli kostsamt för ”Kiken”.

Örebro chockade gästerna direkt

Över ett soligt Behrn Arena fick åskådarna se hemmalaget Örebro sätta gasen i botten direkt. Det dröjde bara två minuter innan Örebro tog ledningen. Vänsterbacken Samuel Dahl skickade ett välriktat inlägg mot en helt fristående Erik Björndahl som enkelt kunde nicka in 1–0 bakom debuterande Mikica Gjorgievski.

– Jag vet inte riktigt vad som händer där, sa Karl Bohm efter mardrömsstarten i Discoverys sändning.

Trots mardrömsstarten tog Utsikten över matchen och bortalaget radade upp kvalificerade lägen.

Utsikten radade upp ett antal vassa målchanser under den första halvleken där den allra vassaste kom från Predag Randelovic. I den 35:e minuten drog innermittfältaren till från distans i stolpen.

Utsikten tog över matchbilden men de var nära att gå till halvtidspaus med 0–2 i ryggen.

I samband med att fjärdedomaren annonserade sex tilläggsminuter drällde Mikkel Ceide med bollen som siste man. Målskytten Björndahl snodde bollen men lobbskottet smet över ribban.

– Vi ska försöka skärpa oss i den sista tredjedelen, sa Bohm i halvtid till Discovery.

– Vi gör många bra grejer där ute. Vi för den här matchen, konstaterade tränare Bosko Orovic i paus.

Skapade chanser – men målen uteblev

Trots positiva tongångar i paus och vädjan om mer skärpa i den sista tredjedelen kom inte Utsikten närmre mål än när Bohm hade en frispark som styrdes strax över målburen.

Utsikten fortsatte ånga på men de riktigt farliga målchanserna uteblev och med en av matchens sista sparkar kunde Daniel Gustavsson fastställa 2–0 från nära håll.

– Jag är väldigt besviken och mör. Vi dominerar spelet till hundra procent men Örebro skapar farligare lägen än oss. Vi spelar fint fram och tillbaka men vi lyckas inte få in den idag, säger Erik Westermark efter förlusten.

Förlusten innebär att Utsikten halkar ned en placering från femte till sjätte plats efter 15 spelade matcher.