Utsikten föll tungt mot serieledaren Halmstad

Utsikten kunde inte rå på serieledaren Halmstad och förlorade tungt med 4-1. Nykomlingen får därmed vänta ytterligare på topplaceringen i superettan.
– Vi kommer inte upp i den standarden vi brukar, säger Karl Bohm.

|

Ett toppmöte var att vänta när nykomlingarna Utsikten ställdes mot serieledarna Halmstad BK. ”Kiken” låg blott två poäng bakom tabellettan och gick in som obesegrade i sex raka matcher.

Borta på Örjans vall var det hemmalaget som fick matchens första stora möjlighet när Dahlström kunde bryta bollen från Utsiktens målvakt Johan Brattberg vid ett uppspel.

Brattberg kunde dock rädda upp situationen och styrde ut det efterföljande skottet till hörna.

En hög press på Utsiktens backlinje följde. Efter bara fem minuter spelade hade Halmstad hunnit med tre hörnor och fått flera chanser att spräcka nollan.

Thomas Boakye tryckte till med ett tungt skott på mål men Brattström storspelade och räddade återigen. Efterföljande hörna sköt Sadat Karim i högra stolpen och trycket på Utsiktens planhalva fortsatte.

Med fem minuter kvar av första halvlek kom till slut matchens första mål när Halmstadanfallaren Sadat Karim skickligt skarvade in en nick på hörna.

Resultatet 1-0 stod sig när halvtidsvisslan ljöd.

Markus Björkqvist kände dock inte att Utsikten hade fått spelet dit de ville i första halvlek.

– Jag tycker de tär en svängig match med mycket domslut. Vi får inte snurr på det helt enkelt och måste bli noggrannare. Kvalitén i sista tredjedelen måste vi bli bättre på.

Jagade kvittering i andra halvlek

Utsikten fick direkt sin bästa målchans i matchen när Nsima Peter sköt på volley efter ett inlägg. Men Halmstadmålvakten lyckades med en kvick fotparad och räddade bollen på mållinjen.

Lagen fortsatte rada upp chanser och jagade kontringsmöjligheter på varandra. I den 63:e minuten jublade Utsiktens spelare när kvitteringsmålet trycktes in av en frispelad Quintero Olsson. Men målet dömdes bort för offside och Utsikten fick fortsätta jaga.

Istället var det Halmstad som utökade sin ledning.

Alexander Johansson lyfte in 2-0 över Utsiktens målvakt efter en lång djupledsboll slagen från Halmstads backlinje.

Men det slutade inte där.

3-0 kom efter ytterligare en snabb kontring.

4-0 följde några minuter senare och förlusten var ett faktum.

I 87:e minuten fick Utsikten dock ett tröstmål när Discounda Gory gjorde sitt första mål i superettan.

Det var en besviken Karl Bohm efter matchen.

– Vi gör en riktigt dålig första halvlek och är bättre i andra. Men tyvärr gör de 2-0 snabbt och Halmstad är ett bra lag, det kan man inte ta ifrån dem. I kombination med att vi inte lyckas komma upp i vanliga standarden så blir det de här siffrorna.