Jesper Brandt blev stor hjälte när Utsikten vann igen.
Jesper Brandt blev stor hjälte när Utsikten vann igen. Bild: CARL SANDIN

Utsikten bröt dystra sviten – vann efter stor dramatik

Utsikten vann för första gången på elva matcher.
Avgörandet mot Brage kom i den tredje tilläggsminuten – efter att assisterande Martin Smedberg-Dalence briljerat.

ANNONS
|

Tio raka matcher utan seger – det var verkligheten för Utsikten inför bortamötet med Brage. Nu är den vinstlösa sviten blåst ur världen.

– Man måste förlora för att kunna skapa en sådan känsla som vi har nu. Självklart vinner vi helst varje match, men alla lag i denna serie dippar under perioden. Det känns jäkligt gött att vi studsar tillbaka nu, jublar Jesper Brandt från spelarbussen på väg hem från Borlänge.

Det var en beslutsamhet som byggts upp under en länge period som Utsikten fick utlopp för i mötet. Matchen var knappt två minuter gammal när det första ordentliga läget uppstod.

ANNONS

En boll in i straffområdet hittade Karl Bohms skalle, från nära håll nickade han mot mål. Hemmakeepern Viktor Frodig kunde dock komma ut och avstyra avslutet.

Chanserna fortsatte att avlösa varandra, Brage började skapa lägen för egen räkning. Bland annat fick Brandt rädda en boll som var på väg in i mål, efter att Mikica Gjorgievki tvingats lämna retur på ett farligt avslut.

Det skulle allt mer bli Brages halvlek, men Utsikten vek inte en tum i försvarsarbetet. Det gjorde att bortalaget kunde avsluta de första 45 minuterna bäst – men på resultattavlan stod det 0–0 likväl.

Tappade ledningen direkt

Målen skulle komma i andra – det första för Utsikten.

Nsima Peter gick runt längs kanten, Bragespelarna menade att bollen var över kortlinjen men avblåsningen kom inte. Istället spelade Peter snett bakåt till Lucas Hedlund – som satte ledningsmålet, medan Brage protesterade högljutt.

Ledningen höll sig sedan bara i sex minuter, då hade Niklas Söderberg omvandlade frustrationen till att kvittera i mötet.

1–1-målet såg ut att bli det sista i matchen, det såg ut att sluta som vanligt för Utsikten. Då klev han fram – Jesper Brandt.

Draget som bäddade för seger

När vi gick in i den tredje tilläggsminuten fick Utsikten sin elfte hörna i matchen. Laget hade tränat på just hörnor i veckan. Bohm skulle hitta Brandt, Brandt skulle göra mål.

ANNONS

Men det hade liksom inte gått som tänkt på de tio första försöken.

– Bohm levererade servar, men jag kom inte på den ytan. Det var bra hörnor, det blev ganska farligt, men vi fick inte till det, säger Brandt.

Inför den elfte, och sista hörnan, blev det dock ändring på saker. Brandt förklarar varför.

– Martin Smedberg-Dalence (assisterande tränare, reds. anm) var framme bara en minut innan och sa att jag skulle byta yta. Bohm servade en fantastisk boll, jag kom högt och fint – det var bara till att sätta dit, säger Brandt.

Stort jubel utbröt över 2–1-målet, ett jubel som steg i volym när det stod klart att laget lyckats hålla undan hela vägen.

– Detta är produkten av allt hårt jobb under alla dessa veckor. Det var häftigt att få avgöra i sista minuten. Det blir mer effektfullt då, säger matchhjälten.

Förutom att segern var viktigt mentalt får man nu också ett andningshål ned till bottenstriden.

– Det känns jätteskönt. Det var varit riktigt skralt med poäng och självklart blir det frustration och tuffa dagar då. Men vi har hållit ihop i gruppen, med handen på hjärtat har vi inte kollat på tabellen. Även om man vi vetat att lagen bakom tagit poäng. Vi har haft ett mål hela säsongen, det har inte ändrats. Nu fortsätter vi bara vidare mot det, säger Jesper Brandt.

ANNONS

LÄS MER:”Går det vara mer i frysboxen än så?”

LÄS MER:Utsiktens besvikelse – förlorade efter sen straff

LÄS MER:Utsikten i underläge efter 47 sekunder – sviten förlängs

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS