Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utsiktens Allan Mohideen har svårt att hinna med Elfsborgs Johan Larsson i svenska cupen – och gästerna från Borås kunde till slut vinna enkelt på Bravida Arena. Bild: MATHIAS BERGELD
Utsiktens Allan Mohideen har svårt att hinna med Elfsborgs Johan Larsson i svenska cupen – och gästerna från Borås kunde till slut vinna enkelt på Bravida Arena. Bild: MATHIAS BERGELD

Utsikten borta från avancemang i Svenska cupen

En bra första halvlek, en sämre andra – och Utsikten är borta från avancemang i Svenska cupen. 1–4 mot allsvenska Elfsborg.

Det startade i moll för Utsikten på Bravida Arena. Efter en kvart utnyttjade Elfsborgs Jeppe Okkels ett missförstånd i Utsiktens försvar, nickade bollen vidare och kunde enkelt rulla in 0–1 bakom förre IFK Göteborg-målvakten Tom Amos.

Men hemmalaget skulle komma tillbaka.

Efter dryga halvtimmen spelade Karl Bohm fram till Albin Skoglund, som plockade ner bollen i straffområdet – och petade in kvitteringen.

Och det kom fler chanser för Utsikten, som rullade boll riktigt bra.

Orovic stolt över prestationen

Matchen hann därefter ticka fram till 60 spelade minuter innan Elfsborg på nytt tog ledningen. Per Frick var sist på bollen – och det hade nog blivit straff om det inte blivit mål ...

– Jag tycker nog att vi spelar riktigt bra fram till dess! Sedan blev det tungt. Vi möter ju SM-tvåan – och det är mycket springa. Det tar stryk, det gör det. Jag är ändå stolt över prestationen i 60-70 minuter, säger Utsiktens coach Bosko Orovic – som nästan tappade rösten av allt gormande vid sidlinjen.

I minut 79 ökade Elfsborgs inhoppare Marokhy Ndione på till 1–3 – och Utsikten var ett slaget lag. 18-årige Jacob Ondrejka fixade därefter slutresultatet 1–4 och visade att det trots allt skiljer ett par divisioner mellan lagen.

– Jag är ändå imponerad av Utsikten. Det är ett lag med eget spel och egen identitet, säger Elfsborgs Johan Larsson – som ordnade två målgivande passningar.

– Det är jättekul att höra! Vi försöker ju ha det, en egen identitet. Men det är alltid jobbigt att förlora – oavsett vilket lag vi möter, säger Bosko Orovic.

Elfsborg illa ute

Leder grupp 2 i Svenska cupen gör allsvenska nykomlingen Degerfors, som vunnit både mot Elfsborg och Falkenberg.

I sista omgången nästa lördag möts Utsikten och Degerfors – och då räcker det med ett oavgjort resultat för värmländskt avancemang.

– Större mirakel har väl skett än att Utsikten ska slå Degerfors. Det är det som vi hoppas på, säger Elfsborgs Johan Larsson.

Utsikten siktar på att förstärka laget inför säsongen – där avancemang till Superettan är målet.

– Vi håller på för fullt. Vi är två spelare kort, som vi ser det. Men det måste bli rätt, så det är ingen stress, säger Bosko Orovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.