Taison.
Taison. Bild: KAI PFAFFENBACH

Utsattes för rasistattack – fick rött kort för reaktionen

Brasilianaren Taison fick i matchen med sitt Sjachtar Donetsk ta emot rasistiska påhopp från Dynamo Kievs fans. När Taison reagerade med att peka finger och skicka upp en boll mot supportrarna blev han utvisad.
– Det här är en skandal, säger tränaren Luis Castro på presskonferensen efter matchen.

ANNONS
|

Det var i den ukrainska ligan och matchen mellan Sjachtar Donetsk och Dynamo Kiev som de tråkiga händelserna utspelade sig.

Hemmalaget Sjachtar var i ledningen i den andra halvleken när Kievs bortasupportrar riktade rasistiska utspel mot den 31-årige Donetsk-spelaren Taison. Efter en stund fick brasilianaren nog.

Taison visade långfingret mot supportrarna och sparkade upp bollen mot dem.

Det fick domaren att reagera direkt och visa ut hemmaspelaren.

– Jag vill uttrycka mitt stöd till alla människor som tvingas utså rasism och till våra spelare som tvingades göra det här i kväll. All form av rasism är helt oacceptabel. Det var, det är och kommer alltid vara skandalöst. Tillsammans måste vi ta striden mot rasism, varje dag, varje minut och varje sekund, säger Sjachtar-tränaren Luis Castro på presskonferensen efter matchen.

ANNONS

Taison och hans lagkamrat och landsman Dentinho bröt ihop samtidigt som de båda lämnade planen, med stöttning från Kiev-spelarna.

Dynamo Kiev kommer för övrigt till Sverige den 28 november. Då möter laget Malmö FF i Europa League.

ANNONS