Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Utlovar experiment: "Blir lite nya konstellationer"

Inför onsdagens match mot Sandefjord fastnade IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson i en längre utläggning om lagets prestation mot Sarpsborg. – Det har varit en väldigt bra försäsong – fram tills matchen började, summerade han.

IFK Göteborg förlorade med 0-1, skapade ingen enda målchans och hade endast ett skott på mål.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Alla som såg matchen senast kan konstatera att det var en jävla sketmatch, sade Jörgen Lennartsson efter måndagens träning i Prioritet Serneke Arena.

Vad lyfter du fram?

– Det fanns väl vissa individuella prestationer som ändå var hyfsade; att vi fick lufta många spelare var bra, att vi inte fick någon skada var bra. Annars vet jag inte om det var så mycket som var bra.

– Vi är ödmjuka inför det faktum att vi gjorde en väldigt svag första match, samtidigt har vi en långsiktig plan som bygger på att vi skall ha en bra form och ett samtrimmat lag 1 april mot Malmö. Det kommer vi fortsätta med, utan att vi drar allt för stora växlar på första matchen. Återigen … vi är ödmjuka över att det var en väldigt dålig prestation.

Har ni haft krismöte?

– Nej. Verkligen inte! Vi hade ett kort snack i tio minuter om prestationen, där spelare och ledare fick prata av sig lite, sedan har vi lagt det åt sidan. Nu får vi en ny match. Det blir mycket byten på onsdag också.

Vad testar ni på onsdag?

– Det får du se på onsdag. Jag vill inte att spelarna skall får reda på det av någon annan än mig. Det blir lite nya konstellationer. Så kan man säga; lite nya experiment.

Och då tänker vi inte i backlinjen eller rent speltaktiskt?

– Nej, nej, men det var väldigt många saker i vårt spel som inte fungerade överhuvudtaget.

På måndagsträningen vaktade Pontus Dahlberg målet framför följande backlinje: Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne och Scott Jamieson.