Uth efter otäcka bilderna – knockades och fick dropp

Mark Uth, 29, knockades efter en nickduell i mötet med Schalke 04 och Augsburg. Anfallaren blev liggande på planen i tio minuter och fick dropp på planen innan han togs till sjukhus.
– Jag mår bra, meddelar han själv från sjukhussängen.

ANNONS
|

Under söndagen drabbade Augsburg och Schalke 04 samman i tyska Bundesliga. Ett möte där otäcka scener skulle utspela sig redan efter dryga tio minuters spel.

Efter en höjdboll gick Schalke 04-anfallaren, Mark Uth, upp i en nickduell med Felix Udokhai och de två kolliderade med sina huvuden efter att Augusburg-försvararen, Udokhai, träffat bollen först och sedan Uths huvud.

LÄS MER:Isak Dahlqvist hyllas rejält av lagkamraten: ”Som Iniesta”

Medan Udokhai klarade sig utan några större problem så föll Uth ihop ute på planen. De andra spelarna var snabba med att vinka in läkare för att Uth skulle få behandling på planen.

LÄS MER:Fredrik ”Rasta” Airosto slutar blogga om Göteborgs lokalfotboll

Under tio minuter behandlades han sedan på planen och han fick bland annat dropp innan han kunde bäras ut på bår och togs därefter till sjukhus.

ANNONS

Domaren, Manuel Graefe, frågade Schalke om de ville fortsätta spela efter den otäcka smällen och efter ett tag fortsatte matchen där Augusburg kvitterade till 2-2 sent i matchen.

Lugnar själv från sjukhussängen

Efteråt kom nya besked om Uths tillstånd.

Då ska han ha varit stabil och tillfrisknat på sjukhus.

LÄS MER:Wayne Gretzky säljer lyxhuset – för 193 miljoner

Senare lugnade även Uth alla oroliga supportrar och lagkamrater.

”God kväll allihopa. Jag mår bra”. Jag kommer antagligen att bli utskriven från sjukhuset imorgon”, skriver han på Instagram.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS