Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

"Utan agenter hade det inte gått att genomföra"

Ekonomin hamnade i fokus på årsmötet. Särskilt de skyhöga agentarvoden som klubben har betalat ut.… – Utan agenter hade det inte gått att genomföra, säger kassören Jakob Andreasson.

I Burgården bänkade sig 366 medlemmar för att följa årsmötet för IFK Göteborg. En minskning med nästan hälften från fjolårets möte.
Årets möte inleddes med att klubbens ordförande Frank Andersson höll ett "försvarstal" efter anklagelserna om att han fifflat som ordförande i Gunnilse.
– Det är många gånger man läser i GP och GT, ofta är det väldigt bra och positivt. Ibland är det också en och annan negativ artikel. Ibland kan man ha bidragit själv och det har jag gjort, säger Frank Andersson och fortsätter.
– I höstas ringde de från regionen och undrade hur det låg till och jag berättade. Det visade sig då att vi gjort fel i hanteringen av hans (Abbas Zarrinpours) utbetalda ersättning.
– Vi gjorde ett misstag. Ärendet är nerlagt och avfört helt och hållet. Det var inget ont uppsåt bakom och jag har pratat med styrelsen och valberedningen och försökt redogjort för det.

"Viktigast i IFK Göteborg"

På plats var även A-truppen med Jörgen Lennartsson i spetsen. IFK-tränaren var på strålande humör och hyllade fansen men framförallt – sjukgymnasten Fredrik Larsson.

– Den här mannen är viktigast i IFK Göteborg av alla personer i det här rummet. Han ser till att spelarna håller sig friska. Tar hand om dem 24 timmar om dygnet.

Efter det var det fokus på ekonomin där kassören, Jakob Andreasson tog plats på scenen.
– Det har varit ett spännande år för Blåvitt, säger han.


Agenarvoden hetaste frågan

Hetaste frågan var den om agentarvoden där IFK Göteborg betalat 12,9 miljoner kronor. 

– Det finns mycket att säga. Vi ser en trend i Sverige och andra delar att agentarvoden blir en verklighet. Vi bedömer att utan agentinverkan så hade vi inte kunnat genomföra den här affären, säger Andreasson och syftar på försäljningen av Gustav Engvall.
– Det var nödvändigt att använda agenter i den affären. Vi är nöjda. Vi är mycket nöjda med det netto vi fick ut, det var högre än vad vi hade räknat med.

Trots ett år där klubben fokuserat på att spara så har kostnaderna ökat med fem miljoner – intäkterna med elva miljoner kronor.
– Vi är bekymrade, vi har en hög kostnadskostym, säger Andreasson.

Klubben presenterade även en budget för 2017, en budget som bygger på omsättning på 121 miljoner kronor och ett nollresultat.
– Vi ska maximera intäkterna och fortsätta att pressa kostnaderna, säger Andreasson.

På mötet omvaldes ordföranden Frank Andersson och Anna Axvi valdes som ny ledamot i styrelsen. Den enda skillnaden i styrelsen.