Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Uppträdde spydigt efter finalen - Nu straffas Manchester United

Efter att Manchester United vann Europa League-finalen mot Ajax på Friends Arena utan större problem. Efter matchen ska dock Daley Blind och Phil Jones uppträtt olämpligt i samband med en dopingkontroll. Nu straffas både spelarna och klubben.

Trots att Manchester United slutade på en sjätte plats i Premier League tog laget en plats i nästa års Champions League i och med seger i Europa League. Manchester-laget tog hem finalen betryggande med 2-0 mot Ajax när matchen spelades på Friends Arena i Stockholm. 

I samband med finalsegern var det dock inte bara frid och fröjd. Efter finalen ska två United-spelare skämt ut sig i samband med en dopingkontroll. Försvararna Phil Jones och Daley Blind uppträdde enligt engelska medier spydigt mot en dopingkontrollant och nu bestraffas både spelarna och klubben med böter och avstängning. 

Visade bristande respekt

Klubben får nu böta cirka 100 000 kronor och de båda spelarna får böta cirka 50 000 kronor var. Phil Jones bestraffas dessutom med två matchers avstängning i Europa-spel. Uefa skriver om Jones att han visade en ovilja att samarbeta och visade bristande respekt i samband med dopingkontrollen.

I och med avstängningen missar nu Jones Super Cup-finalen som spelas mot Real Madrid den 8 augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.