Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Adnan Maric. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Uppskjuten säsong – en chans för Adnan Maric

Kanske finns det något positivt med en framskjuten allsvensk säsong ändå?
Fler chanser skapas. Fler möjligheter öppnas.
Till exempel för spelare likt Adnan Maric, 23.

Jönköpings Södra förra helgen. Utsiktens BK nu.

I ett Fotbollssverige där det mesta står still på grund av coronavirusets spridning fortsätter Häcken att spela träningsmatcher.

Bravida Arena är skådeplatsen.

– Det ska bli kul! Inte lika kul som när säsongen är i gång, men ändå. Matcher är alltid kul. Det är gasen i botten och en chans att visa upp sig, säger Adnan Maric som kommer finnas med i Häckens startelva under lördagen.

Och därmed få, just det, en chans att visa upp sig.

Det var ett tag sedan 23-åringen fick det. Mötet med danska Århus den 4 februari är hans senaste start.

Skador har stört. Konkurrensen är tuff.

– Sedan har det bara gått tre månader sedan vi började spela tillsammans här. Det tar sin tid att komma in i laget, först och främst. Jag hade också varit borta från svensk fotboll i många år. Det tar sin tid att komma in i det också, säger Maric.

Han fortsätter:

– Det är en lång försäsong i Sverige, men ibland räcker den inte till. Man hinner inte se alla spelare under två månader, man kan inte få ut det mesta av allt. Därför kanske det finns något positivt i allt det negativa som händer nu.

"Känner mig bättre och bättre"

Ja, allsvenskan beräknas ju inte inledas förrän i början av juni.

Det är som att en ny försäsong precis har inletts. Som att nya chanser och möjligheter har skapats för spelare likt Adnan Maric. De som kämpar och sliter för att ta sig in i en startelva.

– Sedan är det klart att det är tuffare mentalt med tanke på allt som händer i världen. Men det är bara att köra på, träna på och hoppas vara ännu mer redo när säsongen drar i gång.

Hur känner du att din status är just nu?

– Det känns bra ändå. Riktigt bra! För varje träning som går, för varje träningsmatch, känner jag mig piggare och piggare, bättre och bättre.

Vad vill du visa upp mot Utsiktens BK?

– Jag ser varje match som en möjlighet. I morgon (lördag) vill jag bara visa vad jag går för. Jag vill ge en klarare bild av vem Adnan Maric är. Visa svensk fotboll lite mer vem Adnan Maric är.

Han kommer få göra det i rollen som offensiv mittfältare, som tia. Där hör han egentligen inte hemma.

– Central defensiv mittfältare är min position, jag har spelat där för det mesta. Men jag har inget emot att spela i tia-rollen. Så länge jag utvecklas och får chanser kommer jag försöka ta dem. Och det är kul att vara längre upp i planen, det ger fler chanser att göra poäng.

Fakta: BK Häcken

Läget i laget: En del spelare vilas, en del spelare har lättare sjukdoms- och skadebekymmer. Bland annat finns veteranerna Erik Friberg och Rasmus Lindgren inte med mot Utsiktens BK. Det ska dock inte röra sig om något allvarligt.

Startelva: Jonathan Rasheed – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson – Alexander Faltsetas, Gustav Berggren – Daleho Irandust, Adnan Maric, Leo Bengtsson – Alexander Söderlund

Avbytare: Peter Abrahamsson, Aiham Ousou, Gustaf Nilsson, Ahmed Yasin, Patrik Wålemark, Adam Andersson, Viktor Lundberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.