Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Upprört i BK Häcken efter inställda matcher i Marbella

Först ställdes damernas match mot Brann in.
Några timmar senare kom beskedet att herrarnas möte med Molde FK inte heller gick att arrangera.
Enligt uppgifter till GP var det upprört i BK Häcken-lägret då ledarteamet anser att det hade gått att spela på en träningsplan intill.
– De är inte lika vana vid regn här, säger sportchefen Martin Ericsson.

Damernas match mot Brann skulle spelats klockan 13.00, men regnade bort. Några timmar senare ställdes även herrarnas möte klockan 16.00 med Molde FK in. Anledningen i båda fallen: ovädret som svepte in över Marbella under tisdagen efter en dryg veckas strålande solsken.

När det gäller damernas inställda match hade BK Häcken inte så starka synpunkter då det ska ha saknats konkreta, närliggande alternativ.

– Vi och Brann tryckte verkligen på för att arrangörerna skulle hitta en reservplan att spela på så vi förutsätter att de gjort vad de kunnat men att det inte gick att lösa med de vattenmängder som kommit nu, sa BK Häckens presschef Malin Fahlén till GP tidigare på dagen.

Runt herrarnas match var tonläget mer upprört, enligt uppgifter till GP.

Matchen skulle egentligen spelats på en anläggning som heter La Quinta, men den bedömdes inte spelbar på grund av regnet. Vilket nog var en riktig bedömning.

Däremot ansåg man i Häcken-lägret att det skulle ha gått alldeles utmärkt att spela på Marbella football centers träningsplan ett par kilometer bort där Häcken herr genomfört majoriteten av sina träningspass under veckan.

Fotograferades på spelduglig plan

Assisterande tränaren Martin Foyston fotograferas ute på gräsmattan som såg ut att ha klarat regnet bättre än andra planer i trakten.

När GP når sportchefen Martin Ericsson har lugnet lagt sig, och han tonar ner det initiala upprördheten.

– Man vill alltid spela match, men det är inte upp till oss att bestämma det. Det är inte vi som arrangerar. De är inte lika vana vid regn här, säger Martin Ericsson.

Sportchefen tillägger:

– Men det är tråkigt att det ska ställas in.

När ni tittade på planerna på Marbella football center så hörde jag att att ni anser att det hade gått att spela där i stället?

– Ja, det kändes så, men tanken var ju inte att vi skulle spelat där. Det är arrangören som tar de besluten. Den frågan äger inte jag och kan egentligen inte kommentera.

Finns det en besvikelse över hur arrangören hanterade det?

– Nä, men det finns alltid en besvikelse när det inte blir en match. Nu kan vi konstatera att det blev inställt både för dam och herr mot bra motstånd. Det var viktiga matcher mot starka motståndare som skulle gett oss nyttiga svar.

Har det varit upprört?

– Nja, det skulle jag inte säga. Det har varit lösningsorienterat. Upprört är fel att säga.

Assisterande tränare Martin Foyston var ute på en plan och fotograferades och menade att det hade gått att spela där?

– (skratt) Ja, han var väl rätt så deppig, men den planen var ju inte i bruk för oss idag så det hade nog inte spelat någon roll, säger Martin Ericsson.

Att flytta matchen är det inte tal om eftersom BK Häcken har en ny match mot AGF redan på fredag i Marbella.

Däremot åker damlaget hem under onsdagen och får leta match på hemmaplan i veckoslutet i stället.

Resebyrån som arrangerar träningsmatcherna i Marbella-området heter Escape Travel. De har enligt sin hemsida ensamrätt för skandinaviska lag på Marbella football center och intilliggande anläggningar.

Men kontaktpersonen Magnus Karlsson passar frågan vidare.

– Det ska du egentligen ta med Marbella football centers ledningsgrupp. Vad jag förstår har det varit ett gemensamt beslut från alla inblandade, och även lagen och domarna, säger Magnus Karlsson till GP.

LÄS OCKSÅ: Häckenspelarna Jennifer Falk, Anna Sandberg och Elin Rubensson uttagna i landslaget

LÄS OCKSÅ: BK Häckens svit inför mästarmötet: tjugo matcher utan förlust

LÄS OCKSÅ: Smartare, starkare och tyngre – Rosa Kafaji är tillbaka

LÄS OCKSÅ: Tränarkravet på Simon Gustafson – ska göra minst tio mål

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.