Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppmaningen till Hiljemark: "Du vinner inte kriget"

Palermos Oscar Hiljemark blev ordentligt påhoppad och kritiserad av klubbens president. Då sökte mittfältaren råd hos landslagsledningen. – Jag sa till Oscar att lägga sig platt och vara ödmjuk, för han kommer aldrig att vinna kriget mot tränarna, säger Peter Wettergren till Sportbladet.

Oscar Hiljemark gjorde stor succé i Palermo under förra säsongen. Årets säsong har däremot börjat tyngre för mittfältaren. Palermo placerar sig på nedflyttningsplats i Serie A och den tidigare Elfsborg-spelaren har fått utstå skarp kritik - inte minst från den sicilianska klubbens frispråkige president Maurizio Zamparini. Det var efter Palermos möte mot Torino i mitten av förra månaden som presidenten gav Hiljemark stenhård kritik. Svensken hade fått inleda matchen på bänken, blivit inbytt i den första halvleken, för att sedan efter 15 minuters spel bli utbytt igen i halvtid. 

– Även jag ställer mig frågan vad det egentligen är som händer med Hiljemark. Att en spelare av hans kaliber levererar så här undermåligt är mycket märkligt, sa Zamparini till Corriere dello Sport.

Samtidigt som Hiljemark har haft det tufft har han tagit kliv i Janne Anderssons landslag. Han har fått ordentligt med speltid och mot Bulgarien senast i VM-kvalet blev 24-åringen dessutom målskytt. Och framgångarna i blågult förundrar Zamparini, som valde att stötta tränaren Roberto De Zerbis beslut att byta ut Hiljemark efter bara en kvarts spel. 

– Det är som att han inte trivs i Palermo, nästan som om han försöker leta sig till andra ligor. Vi har dock verkligen behov av en mittfältare som honom. 

"Var ödmjuk" 

Efter kaoset i Palermo ringde Hiljemark upp landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren, en person han känner väl sedan tiden i Elfsborg, för att söka råd. 

– Jag sa till Oscar att vara ödmjuk och jobba så hårt han kan. Förr eller senare kommer han att få spela igen och det har han fått göra på slutet, säger Peter Wettergren, enligt Sportbladet.

Wettergren tror Zamparinis utspel till stor del handlar om frustration hos presidenten.  

– Jag tror att det kan vara så att presidenten har satsat mycket pengar i klubben men sen har de har inte vunnit tillräckligt många matcher och man vill man hitta en syndabock. Då är det ofta utlänningarna som ligger värst till, säger Peter Wettergren.

Oscar Hiljemark är uttagen i den svenska landslagstrupp som ska VM-kvalspela mot Frankrike den 11 november.