Paulinho
Paulinho Bild: CARL SANDIN

Uppmaningen: "Krossa Bajen"

Seger mot Sirius. Därmed lär Häckens tredjeplatsöde avgöras mot Hammarby på söndag.
– En fin match att få så länge det slutar lyckligt, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS

Häcken besegrade Sirius med 2–1 under onsdagskvällen.

När spelarna traskade av planen skanderade hemmafansen: "Krossa Bajen". De syftade på Hammarby och matchen på söndag.

Den kommer i mångt och mycket avgöra kampen om tredjeplatsen i allsvenskan.

Hammarby har 54 poäng, Häcken 53.

– Vi hade hoppats kunna åka dit med förutsättningen att kunna få ett kryss och leda inför den sista omgången. Det kan vi inte göra nu. Ska vi spela på kryss ska vi hoppas att de förlorar mot Östersund i sista. Det blir Kennedys (Bakircioglu) avskedsmatch, en match om Europa och fullsatt. Jag tror inte att man kan vara så taktiskt i matchen. Det kommer vara mycket intensitet. Det är en fin match att få så länge det slutar lyckligt, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS

Daleho Irandust:

– De är bra hemma. Vi börjar bli bättre borta. Det är två bra lag, vi får spela vårt spel och se hur det går. "Palle" (Paulinho) brukar gilla att göra mål där.

"Alltid svåra matcher mot Hammarby"

Han brukar ju det.

När lagen möttes på Tele2 förra säsongen avgjorde han med en frispark på tilläggstid. Det blev 2–1 då.

Något liknande kan komma att behövas igen.

– Det är alltid svåra matcher mot Hammarby, särskilt när de spelar hemma eftersom de har bra supportrar. Vi måste bara spela och få kontroll på matchen. Och om vi inte kan få tre poäng så i alla fall en. Sedan spelar vi sista matchen mot Norrköping här, säger Paulinho.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS