1/3

Uppmaningen: Bojkotta matchen mot AFC

Supporterklubben MFF Support uppmanar alla Malmö-supportrar att bojkotta lagets match mot AFC Eskilstuna den 19:e augusti. "AFC Eskilstuna hör inte hemma i svensk fotboll", skriver de på sin hemsida.

Den allsvenska nykomlingen, som inför säsongen flyttade från Solna till Eskilstuna, har kritiserats hårt för sin klubbstruktur som en del menar rundar 51-procentsregeln som finns inom svensk föreningsidrott.

Klubbens ordförande Alex Ryssholm har den senaste tiden fått utstå hård kritik sedan det framkommit att medlemsskap i klubben kostar hela 1 000 kronor och att han som ordförande sitter tio år åt gången.

– Vi vill ta tillvara kontinuiteten som vi anser är fundamental för att utvecklas vidare som den unga klubb vi är. Man får inte glömma att det (medlemsavgiften) inbegriper många andra förmåner i form av rabatterade årskort, supporterartiklar, gratis entré till våra träningsmatcher med mera, sa Ryssholm nyligen till Eskilstuna-Kuriren.

"Hör inte hemma i svensk fotboll"

I protest mot AFC Eskilstuna som klubb väljer nu MFF Support att uppmana Malmö-supportrar att bojkotta lagets bortamatch mot AFC den 19:e augusti.

"I det här fallet är AFC Eskilstuna ett faktiskt hot mot vår föreningsdemokrati. MFF Support vill inte bidra ekonomiskt och inte heller legitimera AFC Eskilstunas plats i Allsvenskan. AFC Eskilstuna hör inte hemma i svensk fotboll", skriver de på sin hemsida.

Under AFC:s matcher har banderoller och ramsor på läktarplats riktat kritik mot klubben på ett flertal arenor, bland annat på Gamla Ullevi när AFC gästade IFK Göteborg för en knapp månad sedan.