Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uppgifter: Zlatans krav för att stanna i United

Manchester United har varit tydliga med att de vill ha kvar Zlatan Ibrahimovic. Nu uppges svensken ha ställt ett motkrav om han ska stanna. ”Vinn Europa League – annars lämnar jag”, ska anfallaren ha sagt, enligt Daily Mirror.

Zlatan Ibrahimovic har tagit England med storm och har hittills prickat in 17 ligamål för Manchester United. Men trots succén är det långt ifrån säkert att 35-åringen stannar på de brittiska öarna. Anfallaren sitter på ett utgående kontrakt och uppges enligt flera medier välja mellan att stanna i Premier League ytterligare ett år - eller flytta till MLS och spela för LA Galaxy. 

Zlatan har i intervjuer tidigare varit tydlig med att han är allt annat än nöjd med Uniteds ligaplacering. José Mourinhos manskap kämpar febrilt för att nå en topp fyra-placering, som innebär Champions League-spel nästa säsong. Och möjligheten att ha en rimlig chans att nå ligatiteln är sedan länge borta. 

Nu uppger Daily Mirror att "Ibra" har ställt ett krav på Manchester United, som han förväntar sig att de uppfyller - om han ska stanna en säsong till. 

"Inte van att bli fyra"

”Vinn Europa League för att kvala in till Champions League nästa säsong – annars lämnar jag”, uppger tidningen att Zlatan ska ha sagt.

Tidningen skriver också att Zlatans vänner säger att han kommer lämna Old Trafford i sommar, om inte laget inte lyckas nå Champions League. 

"Zlatans vänner vet att deras kompis inte är van vid att spela i lag som kämpar om att bli fyra. Han är en vinnare som förväntar sig att vara med i titelstriden”, skriver tidningen.

På torsdagskvällen spelar Manchester United den första av två kvartsfinaler mot Anderlecht i Europa League.