1/6

Uppgifter: Zlatan tackar nej till 130 miljoner

Zlatan Ibrahimovics knäskada håller honom borta från spel upp mot ett år. Trots det uppger The Sun att Manchester Uniteds tränare José Mourinho vill utlösa förlängningsklausulen i svenskens kontrakt - och därmed ge 130 miljoner kronor i lön till en spelare som inte lär kunna spela några matcher. Enligt tidningen har dock Zlatan valt att tacka nej till erbjudandet.

Minst nio månader av rehabilitering, löpning och fysträning efter "betydande ledbandsskador". Det är Zlatans närmaste framtid. Han kunde ha tjänat 130 miljoner kronor under tiden, men har valt att avstå från pengarna av principskäl.

Det är den engelska tabloiden The Sun som skriver att Ibrahimovic har tackat nej till Manchester Uniteds erbjudande.

Kunde fått 130 miljoner kronor

35-åringen ska enligt tidningen tycka att det vore fel att ta emot sin stora lön samtidigt som han är oförmögen att spela.

"Ibrahimovic tycker inte att det vore rätt att ta emot den sådan fin gest när han inte kommer att kunna spela. Vilket innebär att svensken har accepterat att hans karriär på Old Trafford är över", skriver tidningen. 

Erbjudandet skulle ge Zlatan 130 miljoner kronor under sin rehabilitering. Det är klubbens manager José Mourinho som ligger bakom Uniteds gest.