Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Uppgifter: Zlatan fick 200 000 kronor för internmatchen med Hammarby

Förra veckan spelade Zlatan Ibrahimovic internmatch på Hammarbys träning. Dplay sände matchen och nu skriver Expressen att kanalen betalade Zlatan 200 000 kronor för det hela.

Den italienska ligan är nedstängd till följd av coronapandemin och sedan några veckor är Zlatan Ibrahimovic i Stockholm och tränar med Hammarby, som han också är delägare i.

Förra veckan spelade laget internmatcher på träningen på Tele2 arena och Zlatan fanns med på planen. Träningen direktsändes av Dplay, som inför årets säsong köpt rättigheterna till allsvenskan och superettan, och kanalen hade i samband med träningen en 15 minuter lång intervju med Milan-stjärnan.

LÄS MER: Kritiken mot internmatchen: "Något vi vill slippa se framöver"

Där pratade 38-åringen bland annat om en eventuell återkomst till allsvenskan, relationen med Malmö FF och statyn av honom själv som vandaliserades upprepade gånger innan den forslades bort från torget utanför Malmö Stadion.

Enligt uppgifter till Expressen fick Zlatan omkring 200 000 kronor av Discovery för sändningen på Dplay.

Vill inte kommentera uppgifterna

Enligt tidningen marknadsförde Zlatan matchen på sociala medier som ”ett betalt samarbete med Dplay”. Fotbollskanalen har tidigare skrivit att Zlatan fick betalt i samband med sändningen, men enligt deras uppgifter ska det rört sig om omkring 100 000 kronor.

Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discoverys, säger till Expressen om uppgifterna:

– Vi har varit tydliga med sedan rättighetsköpet av allsvenskan och superettan att vi inte kommenterar detaljer i avtal kring innehållet. Det gäller även här.

Hammarbys vd Henrik Kindlund vill inte kommentera uppgifterna för Expressen. Han säger dock att Hammarby inte fick betalt i samband med sändningen.

LÄS MER: Milans spelare kallas tillbaka – Zlatan stannar i Sverige

Under tisdagskvällen la Hammarby ut en text på sin hemsida om att Zlatan skänker pengarna från Discovery till klubbens CSR-projekt Samhällsmatchen.

"Då det florerar ivriga rykten i media vill Hammarby Fotboll komma med ett par klargöranden. I samband med att Dplay streamade herrlagets träning i fredags marknadsförde Zlatan Ibrahimovic sändningen i sina egna sociala medier. Discovery betalade som brukligt är en ersättning för de sponsrade inlägg som gjordes. Denna ersättning kommer Zlatan att skänka vidare till Samhällsmatchen – samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls insatser i samhället – och på så sätt bidra till en positiv utveckling för barn och ungdomar i södra Stockholm", skriver man på hemsidan.

Zlatan har kontrakt med Milan till sommaren – men Serie A är just nu nedstängd. Sedan han börjat träna med Hammarby har spekulationerna om en återkomst till allsvenskan för 38-åringen tagit fart. Bild: MATTEO GRIBAUDI
Zlatan har kontrakt med Milan till sommaren – men Serie A är just nu nedstängd. Sedan han börjat träna med Hammarby har spekulationerna om en återkomst till allsvenskan för 38-åringen tagit fart. Bild: MATTEO GRIBAUDI

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.