Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Uppgifter till GP: Mervan Celik återvänder till Gais

2012 lämnade han Gais. Nu återvänder Mervan Celik, 29, till Grönsvart, enligt uppgifter till GP.
– Inga kommentarer, säger sportrådets ansvarige Jonas Östergaard.

2008 lyftes Mervan Celik upp i Gais A-trupp efter att ha huserat i klubbens akademi. Men det var först ett par år senare som han fick sitt definitiva genombrott och växte ut till en av klubbens främsta offensiva stjärnor.

När Gais 2011 nådde en femteplats i allsvenskan var Celik en av frontfigurerna med 14 mål på 27 matcher.

Framgångarna tog honom till Glasgow Rangers. Men den skotska klubben fick snart efter hans ankomst ekonomiska problem och Celik valde bara ett par månader efter övergången att återvända till Gais, som han dock lämnade igen sommaren 2012.

Nu kan GP avslöja att Celik återvänder till klubben för en tredje sejour i den grönsvarta tröjan. Enligt uppgifter ska Gais och spelaren som nyligen bröt sitt kontrakt med turkiska Fatih Karagümrük vara överens om ett avtal och 29-åringen väntas presenteras inom kort.

Sportrådets ansvarige i Gais, Jonas Östergaard är dock fåordig om uppgifterna.

– Inga kommentarer, säger han.

Hintar själv på Instagram

Under de åtta åren Celik har varit borta från Gaisgården har han också hunnit med att representera Pescara, Genclerbirligi, Akhisar Belediyespor och BK Häcken, den sistnämnda klubben lämnade han i somras.

– Vi har kämpat ihop i två år och det blev tyvärr inte som någon av oss tänkt. Det är en otroligt tuff konkurrens på Mervans position, där han bland annat konkurrerar med förra årets skyttekung (Paulinho). Vi har tagit ett gemensamt beslut om att bryta avtalet och vi önskar Mervan stort lycka till i hans fortsatta spelarkarriär, sade Häckens sportchef Sonny Karlsson när det stod klart att Celiks framtid inte skulle tillbringas i Hisingsklubben.

I den vevan ska Gais ha varit nära att knyta till sig ytteranfallaren. Den gången blev det inget utan valet föll på den turkiska ligan, men nu ska alltså supportrarnas drömvärvning vara i hamn.

Celik gav under måndagen också själv en hint om att någonting är i görningen då han på sitt Instagram-konto lade upp en filmsekvens på en bakgrund där färgerna gick i en välbekant grön nyans ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.