Uppgifter: Talangen överens med IFK Göteborg

Alhassan Yusuf fyllde 18 år i fredags. Nu har han kommit överens med IFK Göteborg om ett kontrakt.

ANNONS
|

Nigerianska Tiki Taka Football Development tog sig ända till final i Gothia cup 2017, Alhassan Yusuf imponerade stort.

Det var där och då IFK Göteborg fick upp ögonen för mittfältstalangen.

De bjöd in honom på provspel under vintern. De välkomnade tillbaka honom under sommaren.

Han har tränat med klubben under flera veckor. Och nu blir han kvar på permanent basis, vilket Fotbollskanalen var först med att rapportera.

Efter att ha fyllt 18 år i fredags har Alhassan Yusuf kommit överens med IFK Göteborg om ett kontrakt. Det väntas bli offentligt i dagarna.

Yusuf fanns med på IFK Göteborgs båda träningsläger under sommaruppehållet. Han gjorde bland annat två mål när en kombination från Dalarna besegrades med 8-1.

ANNONS

– Han har ju framför allt ett väldigt stort driv i sitt spel, är ständigt i rörelse och har bra spelförståelse, så han är ju väldigt intressant, har sportchef Mats Gren tidigare sagt.

I slutet av maj presenterade IFK Göteborg ett samarbete med just Tiki Taka Football Development. Det sträcker sig över 2020.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS