Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Uppgifter: Stort missnöje mot Gren – spelarna vill inte förlänga

Flera av nyckelspelarna i Blåvitt tvekar på att förlänga sina kontrakt så länge Mats Gren är kvar som sportchef, enligt uppgifter till GT.

Det har varit blåsiga dagar för Mats Gren som sportchef för IFK Göteborg. Det började efter derbyt mot Häcken när han fick frågan om Jörgen Lennartssons framtid som tränare för klubben. 
Då valde Mats Gren att svara klumpigt på frågan. Senare under derbykvällen drog han tillbaka sitt uttalande och menade på att han hade felciterats.
– Det finns ingen anledning att spekulera i det, sa han senare under kvällen.

Under onsdagen briserade nästa bomber för Mats Gren. Först gick anfallaren Gustav Engvall ut i BBpodd och berättade om hur han ”mobbats” bort från klubben av Mats Gren.
– När jag skulle lämna var det mycket historier och saker som inte var sanna. Jag kände bara: Vad är det här? Jag blev väldigt frustrerad och ledsen. Det var en massa snack – han ljög om mig. Då blev jag inte så jävla glad, säger han i podden.

Engvall passade även på att berätta att flera av nyckelspelarna i klubben tvekar på att förlänga. Detta på grund av att Mats Gren är sportchef i klubben.
– Det får stå för Gustav Engvall, svarar Mats Gren och fortsätter.
– Det skulle kännas väldigt konstigt att kommentera vad en spelare hos våra motståndare tycker och tänker om mig, våra spelare och IFK Göteborg. Sedan utgår jag från att våra nuvarande spelare naturligtvis framför eventuell kritik direkt till mig och inte till Gustav Engvall.

Under onsdagseftermiddagen kunde GT berätta om det interna missnöjet från spelarna mot Mats Gren. Att spelarna med utgående kontrakt inte vill förlänga på grund av sportchefen.
– Det känns som att vår sportchef har tappat kontrollen, säger en spelare anonymt till tidningen.

Bilden av missnöjet mot Mats Gren bekräftas av uppgifter till GP. Enligt flera källor ska Gren vara ”helt oförmögen att kommunicera med” och "väldigt svår att lita på". 
Att han skulle vara impopulär bland spelarna är något som Gren själv förnekar. På en rak fråga om han har spelarnas förtroende svarar han kort.
– Ja.

Schismen inom Blåvitt stannar dock inte där. Enligt uppgifter till GP ska det finnas delade meningar hos Mats Gren och ordföranden Frank Andersson om de ska förlänga kontraktet med tränaren Jörgen Lennartsson eller inte, där Gren ska vara mot en förlängning. 
En tränare som trots kritiken efter derbyt ska ha stort förtroende av spelarna.
– Han är populär. Titta bara på prestationen mot Kalmar senast, då spelade spelarna för honom, säger en källa inom klubben till GP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se