Kulusevski kan lämna Juventus under transferfönstrets sista dag.
Kulusevski kan lämna Juventus under transferfönstrets sista dag. Bild: FERRARIFABIO

Uppgifter: Storklubben vill sälja svenska stjärnan

I januari 2020 betalade Juventus närmare 400 miljoner kronor för Dejan Kulusevski. Nu vill man sälja den svenska anfallaren, enligt italienska uppgifter.

ANNONS
|

Med bara drygt 30 timmar kvar av transferfönstret kom uppgifterna om att det kan bli en svensk stjärnflytt innan det är slut med värvningar den här sommaren. Dejan Kulusevski, 21, fick en hel del speltid i sitt Juventus i fjol.

Men italienska uppgifter gör nu gällande att han kan vara aktuell för en återkomst till sin tidigare klubb, Atalanta. Enligt den italienske journalisten Marcello Chirico ska det inte vara Kulusevski själv som bett om en flytt, utan storklubben ska ha ”gjort honom tillgänglig på marknaden”.

LÄS MER:Nystart för landslaget – "trygga i vår modell"

En av EM-slutspelets bästa spelare, Federico Chiesa, håller till i Juventus och konkurrerar med Kulusevski om en plats som högerytter. Men enligt andra italienska uppgifter ska det snarare handla om att ”Den gamla damen” vill göra plats i truppen för en ny mittfältare.

ANNONS

Kan återvända till Atalanta

Italienska tidningen Corriere dello sport pekar ut Kulusevskis tidigare klubb, Atalanta, som en ny potentiell klubbadress för svensken. 21-åringen tillhörde Atalanta mellan 2019 och 2020 men gjorde bara en handfull matcher för Bergamoklubben. Det var i stället på lån till Parma som han övertygade Juventus om att slänga upp 400 miljoner för att knyta till sig honom.

Under fjolårssäsongen blev det 35 matcher i Serie A, där Kulusevski bidrog med fyra mål och tre assist.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS