Uppgifter: Så startar Sverige mot Tjeckien

Dags för ödesmatch mot Tjeckien. Då startar Janne Andersson med Martin Olsson och Marcus Danielson som ytterbackar, enligt uppgifter till Sportbladet.

ANNONS
|

Sverige går på torsdagskvällen in i VM-playoff i hopp om att nå VM i Qatar. För att nå dit krävs först seger mot Tjeckien och på tisdag seger mot Polen.

Inför ödesmötet på Friends arena på torsdagen har mycket handlat om hur en svensk backlinje ska se ut. Skador och avstängningar och har tvingat förbundskapten Janne Andersson att tänka om.

Båda de ordinarie ytterbackarna är borta, Ludwig Augustinsson på grund av sjukdom och Emil Kraft på grund av avstängning. Och vem ska starta bredvid givna Victor Nilsson Lindelöf i mitten i backlinjen?

På onsdagens pressträff sa Janne Andersson att en möjlig lösning var att spela Nilsson Lindelöf som högerback.

ANNONS

– Det är en position jag kan hantera och jag försöker alltid hjälpa laget, men först och främst är jag mittback, sa Lindelöf om det.

Men Lindelöf ser ut att bli kvar i mitten.

Mittback till höger

Enligt Sportbladets uppgifter startat Janne Andersson med Marcus Danielson, som vanligtvis spelar mittback, till höger och Malmö FF:s Martin Olsson till vänster. Enligt samma uppgifter får Victor Nilsson Lindelöf sällskap av Joakim Nilsson i mitten.

I och med Augustinssons sjukdom kallade Janne Andersson på onsdagskvällen in Djurgårdens Pierre Bengtsson till truppen men han ser alltså ut att inleda på bänken.

Offensivt ser det inte ut att bli några större skrällar. Ett mittfält med Viktor Claesson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson och Emil Forsberg och en anfallsduo med Dejan Kulusevski och Alexander Isak. Det innebär att stjärnskottet Anthony Elanga inleder på bänken i sin första match med det svenska A-landslaget.

Zlatan Ibrahimovic är, precis som Emil Kraft, avstängd i matchen på Tjeckien.

Robin Olsen – Marcus Danielson, Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Martin Olsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Dejan Kulusevski, Alexander Isak.

Hela svenska truppen till playoff-samlingen:

Målvakter: Robin Olsen, Andreas Linde, Kristoffer Nordfeldt

Försvarare: Ludwig Augustinsson, Pierre Bengtsson, Marcus Danielson, Filip Helander, Emil Krafth, Joakim Nilsson, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson, Carl Starfelt, Daniel Sundgren

Mittfältare/anfallare: Viktor Claesson, Albin Ekdal, Anthony Elanga, Emil Forsberg, Branimir Hrgota, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Isak, Jesper Karlsson, Jesper Karlström, Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Mattias Svanberg

Matchen startar 20.45 och sänds på TV4 och i Radiosporten.

LÄS MER:Victor Nilsson Lindelöf berättar om inbrotten

LÄS MER:Efter flytten: Kulusevskis fotbollsliv leker

LÄS MER:Augustinsson missar VM-playoff – fortsatt sjuk

LÄS MER:Listan som avgör – om det blir ett straffdrama

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS