1/29

Uppgifter: Så mycket satsade huliganen

Tonåringen som sprang in på planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita, berättar i förhör att han hade spelat på ett visst resultat i matchen. När resultatet inte gick hem tog han ut sin besvikelse, uppger polisen.

Det var 15 augusti som det allsvenska mötet mellan J-Södra och Östersund avbröts i slutskedet av matchen. Detta då en kille i äldre tonåren sprungit in från läktaren och attackerat Östersunds målvakt Aly Keita.

Polisen berättar nu att han i förhör berättar att han inte har någon koppling till vare sig J-Södra eller Östersund. Att han befann sig i Jönköping förklarar han med att han spelat på ett visst resultat i matchen, när resultatet inte gick som han ville så tog han ut sin besvikelse. 
 

LÄS OCKSÅ: Två spelare polisanmäls efter huliganattacken

–  Det har inte framkommit några uppgifter under förundersökningen som talar för något annat motiv. Det finns inga andra misstänkta personer i ärendet. Förundersökningen beräknas kunna slutföras inom 2-3 veckor, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping i ett pressmeddelande.

Enligt Törsleff rör det sig om ett spel på mellan 5-10 000 kronor på matchen, det uppger hon till jmini.se.  

En anonym person ska även ha gjort en polisanmälan mot två spelare i Östersund angående misshandel, alternativt försök till misshandel av tonåringen. Denna förundersökning har lagts ned då det inte ska finnas anledning att anta att något brott ska ha begåtts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.