Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

UPPGIFTER: Rooney förhandlar med kinesisk klubb – kan lämna omgående

På tisdag stänger det kinesiska övergångsfönstret. Innan dess vill klubben Tianjin Quanjian göra klart med Wayne Rooney. Och göra 31-åringen till världens bäst betalde fotbollsspelare, enligt uppgifter till The Mirror.

Rooney har gjort 549 matcher och 250 mål i Manchester United-tröjan. Men nu kan det alltså vara färdigspelet i den engelska storklubben.

Tianjin Quanjian vill förstärka anfallet med den rutinerade engelsmannen – innan transferfönstret stänger på tisdag. Och den kinesiska klubben har fått klartecken av Ed Woodward, Manchester Uniteds vd, att förhandla med Rooneys agent.

Det är förstås pengar som gör att Manchester United och Wayne Rooney är intresserade av en affär med kineserna. Anfallaren väntas bli världens bäst betalde spelare, med en veckolön på 750 000 pund – mer än dubbelt så mycket som han tjänar i dag.

Läs också: Här är stjärnornas sjuka Kina-löner

Övergångssumman uppges hamna på 30 miljoner pund – tre miljoner mer än vad United köpte honom för av Everton i augusti 2004.

Nyligen gick Rooney förbi Sir Bobby Charltons i Uniteds totala skytteliga något som kan göra att 31-åringen känner att han uträttat tillräckligt mycket för att lämna klubben.

Om Rooney skriver på för Tianjin Quanjian får han den förre storspelaren Fabio Cannavaro som tränare.

Läs också: Pepe nobbar Real Madrid – får monsterlön i Kina