Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sebastian Ohlsson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Uppgifter: Portugisisk toppklubb jagar IFK:s kapten

Sebastian Ohlsson har varit en av IFK Göteborgs bästa spelare under våren. Nu kommer uppgifter på att den portugisiska klubben Braga lagt ett bud på fem miljoner kronor på IFK-kaptenen.

Sebastian Ohlsson har rivstartat säsongen för sitt IFK Göteborg. Under 2019 är lagkaptenen en av spelarna som imponerat allra mest och det är någonting som gjort att Blåvitt vill behålla sin ledargestalt. För drygt en månad sedan skrev GP om att IFK jobbade på att förlänga kontraktet med Sebastian Ohlsson, som går ut efter den här säsongen.

– Det förs lite diskussioner och så, men man kan inte fokusera så mycket på det. Det får min agent sköta, så får jag fokusera på att leverera på planen, sa Sebastian Ohlsson till GP då.

På frågan om han kunde tänka sig en fortsättning i IFK Göteborg blev svaret så här:

– Verkligen. Det är en ära att spela här och jag älskar det. Det är en dröm! Sedan vet man aldrig vad som händer i fotboll. Det går snabbt.

Utlandet, är det något som lockar?

– Ja, det är klart. När man började spela fotboll drömde man om att testa på att vara utlandsproffs. Så, ja.

Har det funnits något där?

– Det finns intresse, vi får se, sa Ohlsson.

Nu kommer GT med uppgifterna om att den portugisiska toppklubben Braga budat på 26-åringen. Ett bud som enligt tidningen ska ligga på fem miljoner kronor.

– Vi diskuterar inte rykten om spelare ut eller in. Det är där vi är nu, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson när GP når honom.

LÄS MER: Nygrens övergång räddar Blåvitts ekonomi

Enligt uppgifter till GP ligger ett förslag på en förlängning från IFK Göteborg på bordet till Sebastian Ohlsson. Men lagkaptenen har inte valt att förlänga sitt kontrakt.

– Det där diskuterar vi inte heller. Men det jag kan säga, och som jag har sagt innan är att vi vill ju ha kvar Sebastian Ohlsson, säger Kennet Andersson.

LÄS MER: Så påverkar försäljningen av Nygren det ekonomiska arbetet i IFK Göteborg

LÄS MER: Mittfältaren lämnar Blåvitt – kontraktet bryts

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.