Uppgifter: Michel Platini gripen misstänkt för korruption

Franska fotbollslegendaren och tidigare Uefa-presidenten Michel Platini har gripits misstänkt för korruption, skriver flera utländska medier. Den primära anledningen ska vara den omdebatterade utnämningen av Qatar som VM-värd 2022.

ANNONS
|

I december 2015 tog Fifas etiska kommitté beslutet att stänga av Michel Platini (tillsammans med FIFA-presidenten Sepp Blatter) från all fotbollsverksamhet i åtta år.

Platini hade fram till dess varit Uefa-president under lika lång tid, efter att ha efterträtt svenske Lennart Johansson på posten – men tvingades alltså bort på grund av misstankar kring korruption.

Det har tidigare rapporterats om Platinis tunga roll i beslutet att förlägga fotbolls-VM 2022 i Qatar – och nu har spelet bakom kulisserna lett till ett gripande.

Enligt The Independent, som hänvisar till fransk media, har fransmannen omhändertagits i utkanten av Paris. 63-åringen utreds för korruption, just för sin inblandning i att VM 2022 hamnade i Qatar.

ANNONS

Asllani: "Sanningen kommer väl alltid fram"

Bara 20 mil därifrån laddar svenska landslaget upp inför gruppfinalen mot USA i VM.

– Sanningen kommer väl alltid fram och den ska fram. Det är det viktigaste, säger Kosovare Asllani om gripandet.

På frågan om gripandet är något som stör uppladdningen inför USA svarar stjärnan såhär:

– Nej. Ingenting vi lägger fokus på. Det enda vi kan lägga fokus är på att vinna nästa match och den är på torsdag. Som jag sa, sanningen kommer alltid eller oftast fram, och det ska den göra så det är bra.

Vad gäller förtroendet för Fifa och Uefa är mittfältaren desto tydligare ...

– Kan man bara le som svar på den frågan? I så fall gör jag det.

ANNONS