Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Uppgifter: MFF kan lämna Allsvenskan

Malmö FF kan komma att lämna Allsvenskan för en nystartad internationell liga.

Det är den danska tidningen BT som skriver om den nya internationella ligan som ska bestå av lag från mellanstora europiska fotbollsländer. 

FC Köpenhamn är tänkt som den danska representanten och klubbens vd Anders Hørsholt bekräftar att diskussioner pågår. 

- Om vi inte agerar nu kommer vi få se de största klubbarna växa större och starkare, medan det kommer vara fortsatt svårare för klubbar som oss. Vi måste därför se vilka internationella alternativa möjligheter det finns för FCK i framtiden, säger Hørsholttill bt.dk och fortsätter:

- Det är för tidigt att prata om konkreta modeller, men diskussionen om ligor över europeiska nationsgränser är något vi tittar på.

Klubbar som nämns som potentiella deltagare i ligan är PSV, Ajax och Feyenoord från Nederländerna, Anderlecht och Club Brügge från Belgien, Celtic och Rangers från Skottland, Rosenborg från Norge och svenska Malmö FF.

Malmö FF.s sportchef Daniel Andersson är fåordig när det gäller klubbens deltagande i en eventuell ny liga.
– Det har jag inte funderat så mycket på. Det är mycket projekt på gång, det snackas och surras och det är mycket rykten. Man vet inte hur framtiden ser ut, säger Daniel Andersson till 24malmo.se.

Bakgrunden till att de mellanstora klubbarna vill dra igång en ny internationell liga är att Uefa har bestämt att de större ligorna kommer att få fler platser i Champions League från och med 2018.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.