Uppgifter: MFF kan lämna Allsvenskan

ANNONS
|

Det är den danska tidningenBT som skriver om den nya internationella ligan som ska bestå av lag från mellanstora europiska fotbollsländer.

FC Köpenhamn är tänkt som den danska representanten och klubbens vdAnders Hørsholtbekräftar att diskussioner pågår.

- Om vi inte agerar nu kommer vi få se de största klubbarna växa större och starkare, medan det kommer vara fortsatt svårare för klubbar som oss. Vi måste därför se vilka internationella alternativa möjligheter det finns för FCK i framtiden, sägerHørsholttill bt.dkoch fortsätter:

- Det är för tidigt att prata om konkreta modeller, men diskussionen om ligor över europeiska nationsgränser är något vi tittar på.

ANNONS

Klubbar som nämns som potentiella deltagare i ligan är PSV, Ajax och Feyenoord från Nederländerna, Anderlecht ochClub Brügge från Belgien, Celtic ochRangers från Skottland, Rosenborg från Norgeoch svenskaMalmö FF.

Malmö FF.s sportchef Daniel Andersson är fåordig när det gäller klubbens deltagande i en eventuell ny liga.

– Det har jag inte funderat så mycket på.Det är mycket projekt på gång, det snackas och surras och det är mycket rykten. Man vet inte hur framtiden ser ut, säger Daniel Andersson till 24malmo.se.

Bakgrunden till att de mellanstora klubbarna vill dra igång en ny internationell liga är att Uefa har bestämt att de större ligorna kommer att få fler platser iChampions League från och med 2018.

ANNONS