Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uppgifter: Marcus Berg petas mot Polen

Det ser ut att bli en förändring i den svenska startelvan till gruppavgörandet mot Polen.
Marcus Berg ut – Robin Quaison in. I alla fall enligt Sportbladets uppgifter.
– Polen är ett bra fotbollsland och på förhand en tuff utmaning att ta sig an, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det svenska landslaget har landat i St Petersburg – igen.

Efter tre poäng mot Slovakien (1–0) senast väntar en avslutande gruppmatch mot Polen nu.

Det blågula landslaget är redan klart för åttondelsfinal. Det ger ett lugn, såklart.

– Jag hoppas det ger oss energi också, att veta att vi är vidare. Och vi själva tycker att vi har gjort något bra. Vi är klara när en match är kvar. Sedan hoppas jag att vi kommer upp i nivå mot Polen. Det kommer krävas vårt bästa, säger förbundskapten Janne Andersson.

Ja, för det finns fortfarande mycket att spela för. En förstaplats i gruppen inte minst. Seger mot Polen och Sverige säkrar den.

– Blir vi etta spelar vi åttondelsfinal på tisdag och får längre återhämtning. Bara den lilla faktorn väger tungt för mig, säger Janne Andersson.

Kulusevski redo – men inte Svanberg

Vad gäller statusen i den svenska landslagstruppen så är den god. Albin Ekdal ska till exempel kunna spela mot Polen, trots att han har kämpat med en liten känning.

– Alla spelare är uttagningsbara. Jag kan ta ut de spelarna jag vill. Den jag inte kommer ta ut är Mattias Svanberg som inte har mer än kort tid i kroppen och är i covid-trappan. Men han tränar och är snart fullt återställd, säger Janne Andersson.

Även Dejan Kulusevski har ju gått igenom den där covid-trappan – efter ett positivt covid-19-test. Är han redo för 90 minuter mot Polen?

– Det kan jag inte säga, jag vet inte. Men han är definitivt uttagningsbar. Om han pallar 90 minuter eller inte är svårt att säga, men det finns inga restriktioner kring det hela, säger Janne Andersson som, enligt Sportbladets uppgifter, kommer göra en förändring i startelvan jämfört med de två tidigare EM-matcherna.

LÄS MER: Janne Anderssons nya försök att luras

Marcus Berg ut – Robin Quaison in.

Vad gäller Polen, som trots blott en inspelad poäng fortfarande kan avancera vidare till åttondelsfinal, säger Janne Andersson:

– De kommer vara taggade till tusen! Polen är ett bra fotbollsland och på förhand en tuff utmaning att ta sig an.

Fakta: Sveriges troliga startelva

(4–4–2): Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Markus Danielson, Ludwig Augustinsson – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Alexander Isak, Robin Quaison

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.