Uppgifter: Maradona drabbad av blödning i huvudet

Att Maradona lagts in på sjukhus har varit känt - nu kommer dock uppgifter av det allvarligare slaget. Enligt argentinska Tyc Sports ska han opereras efter att läkaren upptäckt en blödning i 60-åringens huvud.

ANNONS
|

Diego Maradonas hälsotillstånd har varit uppmärksammat och nyligen skrev både spanska Marca och engelska The Guardian att fotbollslegendaren blivit inlagd på sjukhus hemma i Argentina.

Rapporterna då gjorde gällande att läget med Maradona, som förra veckan fyllde 60-år, inte skulle vara akut. I stället ska han själv ha velat åka in.

– Han hade ingen energi. Hans födelsedag var en faktor som spelade in och nu är det viktigaste att han får i sig vatten, sa hans läkare Leopoldo Luque till nyhetsbyrån AP.

LÄS MER:Diego Maradona inlagd på sjukhus

Upptäckt blödning i huvudet

Nu kommer dock uppgifter som gör gällande att läget med Maradona ska vara allvarligare än vad som sagts.

ANNONS

Det är argentinska Tyc Sports som skriver att läkaren ska upptäckt en blödning i Maradonas huvud, i utrymmet mellan skallben och hjärna – en så kallad subdural blödning. Vilket måste opereras direkt.

LÄS MER:Der Bomber 75 år – men demens stoppar firandet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS