Uppgifter: Målvaktslöftet petas mot Blåvitt

Halmstads målvaktstalang Isak Pettersson meddelade nyligen att han tänker lämna klubben efter säsongen. Ett beslut som gör att han petas i ödesmatchen mot IFK Göteborg, det skriver 24Halmstad.

ANNONS
|

Isak Pettersson har varit ett stort utropstecken i HBK den här säsongen. Målvaktstalangen har stått för flera fina insatser i ett Halmstad som annars inte alls har imponerat och som placerar sig sist i tabellen med fyra omgångar kvar att spela. Prestationerna från Pettersson har dock gjort att andra allsvenska klubbar, däribland IFK Norrköping enligt Fotbollskanalen,har visat intresse för 20-åringen. Ochtidigare i veckan meddelade burväktaren själv att han tänker lämna bollklubben när säsongen är över.

Ett besked som gör att IFK Göteborg, som under lördagen reser till Örjans vall för möte med hallänningarna, slipper att ställas mot löftet. Enligt 24Halmstad väljer nämligen HBK-tränaren Igor Kruljatt bänka Pettersson efter beskedetochi stället ge andremålvaktenMalkolm Nilsson chansen mellan stolparna.

ANNONS

24-åringen, som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med HBK, spelade tillsammans med startelvan underden sista träningen inför matchen, samtidigt som Pettersson var placerad i reservlaget.

– Om det blir så att jag står mot IFK, så känns det jättebra. Men det är Igor som tar ut laget, men naturligtvis skulle det kännas skitkul om så blir fallet, säger Malkolm Nilsson till 24Halmstad.

Mötet med Blåvitt blir i så fall Nilssons allsvenska debut. – Det blir en spännande match. Extremt viktig för oss som är i ett tufft läge. Vi har fyra matcher kvar och måste vinna alla, men vi har ett starkt lag och ska bara ut och köra.

Matchen spelas på lördagen, med start klockan 14. IFK Göteborg kommer närmast från en 4-0-seger hemma mot Sirius.

ANNONS