Det dröjer tills det blir matcher igen, men på måndag kan spelarna i La Liga i alla fall få börja träna i grupp igen.
Det dröjer tills det blir matcher igen, men på måndag kan spelarna i La Liga i alla fall få börja träna i grupp igen. Bild: Joan Monfort

Uppgifter: Lagträning återupptas i La Liga

Spaniens två högsta ligor i fotboll på herrsidan – La Liga och La Liga 2 – ska få återuppta lagträningar på måndag. Men träningarna måste hållas i mindre grupper på högst 10 spelare, uppger en källa med insyn till Reuters.

ANNONS

Sedan ett par veckor tillbaka har spelarna fått träna individuellt på anläggningarna, men enligt källan har klubbarna fått information om att träningarna i grupp nu ska kunna återupptas. Beslutet grundar sig i en uppdatering av riktlinjerna som ska ha utfärdats av det spanska hälsodepartementet.

All organiserad fotbollsträning i Spanien stoppades i början av mars på grund av coronapandemin. I förra veckan gick La Ligas ordförande Javier Tebas ut och sade att han hoppas att matcher ska kunna börja spelas från den 12 juni, men det datumet är fortfarande högst osäkert.

Även i den italienska högsta ligan – Serie A – startar träningarna för lagen på måndag. Även där är det oklart när seriespelet ska kunna återupptas.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS