Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppgifter: Kravet från United - sluta i landslaget

Enligt uppgifter till GP i Nice har Manchester United haft som krav på Zlatan Ibrahimovic att sluta i landslaget – för att övergången till Premier League skulle bli av. – Jag tror att han kommer bli fantastisk, säger Manchester United-experten Tim Rich.

GP talade på måndagen med flera brittiska journalister med god inblick i turerna kring Zlatan Ibrahimovic illa dolda övergång till Manchester United, däribland Tim Rich på The Independent.

Hur kommer svensken att passa in i den engelska storklubben, som misslyckats med att kvala in till Champions League två av de senaste tre åren?

­– Han kommer till en klubb som måste klättra dramatiskt, en klubb som har en väldigt dåligt historia när det handlar om att göra slut på pengar de senaste åren. De har spenderat vilt på personer som Bastian Schweinsteiger, Falcao, Angelo di Maria. Spelare som har betalats enorma summor pengar, men inte gjort någon som helst inverkan, misslyckats att höja laget, säger journlisten Tim Rich.

– I den kontexten är det helt logiskt att en klubb som Manchester United, som har fladdrat runt i jakten på sin egen identitet, inte har lyckats kvala in till Champions League under två av de tre senaste säsongerna, behöver något för att göra ett statement. Och jag misstänker att om du letar efter någon att göra ett statement med är Zlatan ett fantastiskt statement att göra, säger Tim Rich.

– Han är någon som sponsorerna har hört talas om. Han är någon du kan sälja till USA, han är någon de har hört talas om i Kina. Han är ett verktyg på marknaden. Jag tror att han kommer bli fantastisk.

– Jag tror också att en av de bästa sakerna med Zlatan är hans relation med José Mourinho. Han är väldigt nära Mourinho, han anser att Mourinho är en stor manager. Han är en som Mourinho länge har beundrat.

– Jag tror att han kan vara del av den återuppbyggnadsfasen, trots att han är 34 år gammal. Han är inte där för en lång tid, men Manchester United är där för att göra ett statement.

Är det mer ett statement än ett sportsligt val, skulle du säga?

– Zlatan är vald på sportsliga grunder. Han är bevisligen fortfarande en fantastisk talang. Men som sagt, jag tror att det handlar om att göra ett statement. På samma sätt som när David Moyes fick sparken. Genast köpte de Angel de Maria. Moyes anklagades för att inte kunna hantera stjärnor. Därför köpte de de Maria, som var helt värdelös. Samma med Falcao, som hade 250 000 pund i veckan.

Har då fått övergången bekräftad?

– Ja … alla förväntar sig att Zlatan går till United. För alla typer av skäl. Om det blir en presskonferens på fredag vet jag inte.

Efter Zlatans EM – du är inte rädd att hans kvalitet längre inte är tillräcklig?

– Det är lurigt. Uppenbarligen har han vunnit titlar i en konkurrenskraftig fransk liga. Hans prestationer för Sverige har alltid varit sämre än de i klubblaget. Det har alltid varit ett enigma. Med undantag för hans fyra mål mot England!

– Han är inte unik där, vi har just sett Messi. Tittar du på Rooney har han sedan debuten 2004 aldrig producerat vad han har producerat för Manchester United.

Han kommer inte bli en långtidslösning, mer en korttidsfix.

Vilken press blir det på Zlatan?

– Inte så stora. Förväntningarna på Manchester United har gått genom golvet. De förväntar sig inte längre att vinna Champions League, de förväntas inte ens vinna ligan. Senaste året slutade de trea. Arsenal vill vinna ligan varje år, men Manchester United har glömt av det.

Patrick Barclay på London Evening Standard talar om José Mourinhos svaga transfer-record.

– Det är patetiskt. Drogba, Turan, Altintorp, Coentrao. Och så sålde han Lukaku och de Bruyne, två av de fyra bästa spelarna i Beligen.

– Zlatan kan vara det närmaste Eric Cantona de kommer i fråga om attityd. ”Vi är Manchester United”. Jag tror aldrig att han (Mourinho) har köpt en gammal, färdig produkt.

– Att han slutar i landslaget var helt säkert ett krav från United, det ingår i överenskommelsen och har med hans ålder att göra.