Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Carl Starfelt på väg till Rubin Kazan. Bild: MATHIAS BERGELD

Uppgifter: Klubbarna överens – Starfelt till Ryssland

Carl Starfelt, 24, är mycket nära en flytt till Rubin Kazan.
Enligt Expressen är IFK Göteborg överens med den ryska klubben om en övergångssumma på 13 miljoner kronor, inklusive bonusar.
Under torsdagen var Starfelts agent på plats på Kamratgården.

Tidigare under sommaren har GP skrivit om ett ryskt intresse för IFK Göteborgs mittback Carl Starfelt. Klubbarna som nämnts är FC Rostov och Rubin Kazan.

– Innan det finns någonting att ta ställning till är det fokus på nuet för mig, sa Carl Starfelt i mitten av juni.

24-åringen tillade:

– Det är ett tecken på att man har gjort något bra om det snackas och skrivs. Men jag har en rådgivare som sköter de bitarna för mig.

Nu verkar situationen ha konkretiserats.

Enligt uppgifter till Expressen ska IFK Göteborg och Rubin Kazan vara överens om en övergång för Carl Starfelt. Summan uppges landa på 13 miljoner kronor, inklusive bonusar. Det som återstår är förhandlingar kring spelarens personliga villkor.

Expressen skriver vidare att det som diskuterats mellan klubbarna är formaliteter där IFK Göteborg vill ha hela övergångssumman på en gång, medan Rubin Kazan har velat dela upp betalningen i två omgångar.

Carl Starfelt tränade med IFK Göteborg under torsdagsförmiddagen, men klev av innan passet var över. Tillsammans med sin agent Blash Hosseini traskade han bort mot Kamratgården. Uppgifterna om att en flytt till Ryssland och Rubin Kazan är nära vill ingen av dem kommentera.

– Det finns inget att säga.

Carl Starfelt anslöt till IFK Göteborg från Brommapojkarna inför fjolårssäsongen. Under 2019 har mittbacken växt ut till en bärande nyckelspelare och startat samtliga 14 matcher.

I mitten av maj utnämndes Starfelt till "allsvenskans bäste mittback" av IFK-tränaren Poya Asbaghi.

– Jag har sett de flesta allsvenska matcherna. Det finns många bra mittbackar och det kan vara en annan sak efter 20 omgångar, men tittar man bara efter de åtta som är spelade så tycker jag att Starfelt har varit bäst, sa Asbaghi då.

Om övergången till Ryssland går i lås ansluter Carl Starfelt till en etablerad klubb i ryska Premier League som kom på en elfteplats förra säsongen. I truppen finns bland annat flera ryska landslagsspelare. Vad gäller tidigare spelare som har representerat klubben kan Emil Bergström, och även den forne Blåvitt-backen Ragnar Sigurdsson, nämnas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.