Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Bild: ANNE-MARIE SORVIN

Uppgifter: Kan offra tre spelare – för Zlatan

Zlatan Ibrahimovic ryktas vara på väg till Serie A. Nu skriver Gazzetta dello Sporto att Zlatans tidigare klubb AC Milan kan offra tre spelare för att ge plats åt "Ibra".
– Jag föredrar en ”Ibra” framför 15 tjugoåringar, säger hans tidigare lagkamrat, Antonio Nocerino, till Gazzetta dello Sporto.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic lämnar Los Angeles Galaxy. Den saken står klar efter att svensken förmedlat sitt avsked vi sociala medier.”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack till LA Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans - ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Resan fortsätter... Ni kan nu gå tillbaka till att kolla på baseboll”, skrev den svenske världsstjärnan.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy

Nu är frågan vad som väntar Zlatan Ibrahimovic härnäst och bland rykten om nya klubbadresser och även en avslutad karriär landar ändå de flesta vid att det är i Serie A Zlatan Ibrahimovic kommer landa.

ANNONS

Bland klubbarna som ska ha visat intresse för "Ibra" finns Napoli, Roma, Bologna och Milan.

Nu skriver den italienska tidningen, Gazzetta dello Sporto, att Milan skulle kunna offra en trio spelare för att skapa ekonomiska förutsättningar för en värvning av Zlatan Ibrahimovic. Spelarna som pekas ut är Franck Kessie, Fabio Borini och Ricardo Rodriguez.

Zlatan som har en historik i Milan hade då bland andra Antonio Nocerino som lagkamrat och Gazzetta dello Sporto har pratat med Nocerino om just Ibrahimovic.

– Zlatan är rätt man på rätt plats, vid rätt tillfälle. Det finns bara bra saker att säga om Zlatan till Milan, säger Nocerino som inte har några som helst problem med att Zlatan börjar närma sig slutet av sin karriär.

– Legitimationen visar bara en siffra. Han är i form både mentalt och fysiskt. När han drog korsbandet för två år sedan sa alla att han var slut, men det fick alla fel. Han kan fortfarande leverera i Italien. Att misslyckas ligger inte i hans natur, han kommer fortsätta prestera bra i Italien. Om han kommer skulle han vara en huvudperson, ben avgörande spelare för laget han hamnar i. Han skulle inte ha några problem att klara av att bli en startspelare, säger Nocerino.

ANNONS

Milan-spelaren tror också att Zlatan är precis rätt spelare och kanske framför allt karaktär för klubben.

– Milan behöver spelare som kan ta ansvar. Alla som inte kan hantera det har inget i Milan att göra. Jag föredrar en Ibra framför 15 tjugoåringar, säger Antonio Nocerino.

ANNONS