Uppgifter: IFK Göteborg ute efter Astrit Selmani

Är det här Blåvitt näste målkung?
Enligt Sportbladet jagar klubben Hapoel Beer Shevas Astrit Selmani.

ANNONS
|

IFK Göteborg avslutade under söndagen vårsäsongen genom att förlora borta mot Sirius. Förlusten innebär att man går på sommaruppehåll med sju inspelade poäng på tolv matcher – någonting som placerar laget på negativ kvalplats i tabellen.

Att laget är på jakt efter en pålitlig målskytt är ingen hemlighet, medan Marcus Berg brottats med sin fysiska status har man hittills bara mäktat med elva fullträffar i årets allsvenska. Sex av dessa mål gjordes dessutom i samma match.

Under söndagen berättade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att klubben hört sig för med Blåvitt om intresset för att köpa loss Victor Edvardsen – men det ska också finnas andra namn på bordet.

ANNONS

Enligt Sportbladet jobbar IFK Göteborg på en värvning av Astrit Selmani.

Gjorde 15 allsvenska mål för Varberg

Selmani slog igenom med dunder och brak under sin allsvenska debutsäsong med Varberg, denna slutade med 15 gjorda mål. Efter det väntade en flytt till Hammarby där han lyckades rassla nätet nio gånger under sin första säsong innan han senare såldes till israeliska Hapoel Beer Sheva för närmare tio miljoner kronor.

Selmani har lånades under hösten ut till det danska storlaget Midtjylland men fick sin säsongsavslutning förstörd av en skada. Han har kontrakt med Hapoel Beer Sheva till sommaren 2025 och ska där sitta på en häftig lön med allsvenska mått mätt.

Huruvida en flytt till Blåvitt skulle vara på tapeten vill Ola Larsson, teknisk direktör i klubben, inte kommentera.

”Jag kommenterar inte några rykten kring spelare”, skriver han i ett sms till Sportbladet.

Under söndagen sa han till den samlade mediekåren att laget kommit långt i processen för att få in ny offensiv kraft – huruvida denna kraft innebär Selmani i den blåvita tröjan återstår att se.

Larsson har varit involverad i en Selmani-övergång förr – detta när anfallaren gick från Varberg till Hammarby.

LÄS MER:Djurgårdens sportchef i kontakt med Blåvitt om Edvardsen

LÄS MER:Ola Larsson om anfallsjakten: ”Vi har kommit ganska långt”

LÄS MER:Håkan Milds tredje tränare i vår – samma gråvita sten

ANNONS