Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uppgifter: Hosam Aiesh aktuell för flytt från IFK Göteborg till AIK

Hosam Aiesh har varit ryktenas man den här vintern. Enligt GT är nu yttermittfältaren aktuell för en flytt till AIK.
– Det finns klubbar men det håller jag för mig själv, säger han.

Han kom som en prestigevärvning från Östersunds FK sommaren 2019. Men trots en pigg start i Blåvitt så har tiden i IFK Göteborg inte blivit alls som varken klubben eller Aiesh tänkt sig.

Under fjolårssäsongen visade yttern tveksam form och när Roland Nilsson tog över som tränare efter Poya Asbaghi hamnade Aiesh i frysboxen.

LÄS MER: Sebastian Eriksson om IFK Göteborgs ”identitetskris”

Redan i slutet av september öppnade Aiesh för första gången att lämna IFK Göteborg.

– Absolut – om jag inte får spela. Alla spelare är öppna för att byta klubb om de inte får spela. Jag älskar att spela fotboll. Får jag inte göra det här får jag kanske göra det någon annanstans. Men det inget som jag går runt och tänker på nu. Det jag tänker på är att vi måste klara oss i allsvenskan. Efter säsongen får vi se vad som händer, sa han till GP då.

LÄS MER: Mats Engström fortsätter inte som ordförande i IFK Göteborg

Aiesh aktuell för AIK

Sedan dess har han varit ryktenas man.

Det har skrivits om intresse från utlandet, och då bland annat Bulgarien. Men nu skriver GT att 25-åringen är aktuell för en flytt inom allsvenskan. Enligt tidningen är nämligen AIK intresserade av spelaren.

Blåvitt rapporteras ha satt en prislapp på 2,5 miljon kronor för Aiesh.

– Jag har ingen aning om det här, säger han.

Du har inte hört något?

– Det finns klubbar men det håller jag för mig själv. Jag kan inte ta några beslut om något innan det finns något konkret. Jag kan bara fokusera på fotbollen och det jag kan påverka.

Störs du av alla klubbar och rykten?

– Om man väljer att spela fotboll så ingår det väldigt mycket. Det skrivs mycket gott och ont och om man inte klarar av att stänga ute det så kanske man inte är gjord för det här. Det är lugnt till mig. Om jag skulle gå till varje klubb det skrivs om så är det ju 50 klubbar ...

– Jag tar det med en nypa salt allt det här.

Smickrande med alla rykten?

– Om de nu verkligen är ute efter mig så ja ... det har varit väldigt mycket skitsnack också. Samtidigt kommer det ifrån att man har gjort något bra men för mig så är det fokus på det jag kan påverka. Jag har tränat på bra och kroppen känns bra.

Skulle en flytt inom Sverige vara aktuell för dig?

– Jag har faktiskt ingen aning. Jag vill inte ta beslut om något innan något konkret kommer.

När han värvades till Kamratgården från Östersund fick IFK Göteborg betala mer än dubbelt så mycket, sex miljoner kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.