Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uppgifter: Hoppade av efter skandalscenerna

IFK Göteborg hade gjort klart med en ersättare efter Martin Kurzwelly, men i en intervju med tidningen Offside berättar ordförande Frank Andersson att den tilltänkte klubbdirektören valde att hoppa av efter skandalscenerna mot Malmö FF. Det skriver GT som tagit del av uppgifterna.

Sedan Martin Kurwelly fått sluta som klubbdirektör i IFK Göteborg letade klubben med lyckta efter en ersättare, under tiden fick Mats Gren, utöver sitt uppdrag som sportchef, agera klubbdirektör. Något som skulle vara provisoriskt.

Efter en tids letande och samtalande med flera aktuella kandidater hittade man tillslut en person som var lämpad för jobbet som ny klubbdirektör. Sen kom matchen.

Tveksam till galningarna runt klubben

Det var skandalscener som sent, om någonsin, kommer glömmas. Det var i slutet av april i år som IFK Göteborg tog emot gästande Malmö FF på Gamla Ullevi, 76 minuter av matchen har spelats när en högljudd knall bryter av den typiska rival match-ljudbilden. 

Ett knallskott, kastat från läktaren, har briserat precis bredvid forne Blåvitt-spelaren Tobias Sana som värmde upp vid sidan av planen. Sana svarar sedan med att kasta en av hörnflaggorna, likt ett spjut, upp mot läktaren. Matchen avbröts i den 77:e minuten vid ställningen 0-0.

Denna händelsen fick den tilltänkta klubbdirektören att tänka två gånger innan han sedan valde att hoppa av.

– Vi hade en person på gång, men efter matchen mot Malmö hoppade han av. Han sa hela tiden att det fanns en sak han var tveksam till: galningarna runt klubben. Så nu får vi börja om. Nu får vi fundera på vilken organisation vi vill ha. Kanske ska vi se över alltihop, frågar sig IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson i tidningen Offside enligt uppgifter som GT tagit del av.