Uppgifter: Han ska rädda Zlatans knä – och karriär?

ANNONS

Den italienska journalisten Gianluca DI Marzio avslöjade under fredagen att Zlatan Ibrahimovic kommer att flygas till USA för operation påuniversitetssjukhuset i Pittsburgh. Inget är bekräftat än men för operationen kommer sannolikt Freddie H. Fu stå för.

Fu ses av många som världsledande på just korsbandsskador och är det Fu som håller i kniven är Zlatan i goda händer menarKristian Samuelsson, docent vid Sahlgrenska, som varit på besök hos Fu vid flera tillfällen.

– Han är en gigant. Han är kung. Freddie har behandlat enorma mängder världsstjärnor och celebriteter, presidenter till och med, säger han till Expressen.

Blåvitts lagläkare: "Skickade några sms"

En annan som har fått se Fu arbeta på nära håll är IFK Göteborgs lagläkare Jón Karlsson som efter att uppgifterna rörande Zlatans resa till USA började komma ut försökte få reda på om det var sant.

ANNONS

– Jag skickade några sms och fick några skämtsamma sms tillbaka. Men jag vet fortfarande inte om det stämmer att Zlatan ska dit, säger Karlsson till Expressen.

Även Karlssonlyfter fram den 66-årige kirurgens skicklighet.

– Freddie har alltid varit en förespråkare för att man inte ska tänka på alla idrottsmän som en enda grupp. "Korsband ska opereras så fort som möjligt", säger vissa. Nej, det behöver inte vara så, säger Karlsson.

Manchester United bekräftade under lördagen att det är en korsbandsskada som Zlatan har drabbats och att han kommer att behöva söka hjälp hos en specialist.

ANNONS