Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/31

Uppgifter: Förre landslagsmannen på väg till allsvenskan

Samuel Holmén vann SM-guld med Elfsborg 2006. Efter tio år utomlands uppger Borås Tidning att han är nära en återkomst i sommar.

Allsvenskan har lockat hem mängder av profiler under vintern. Kim Källström, Jiloan Hamad och Henok Goitom har alla skrivit på för klubbar i Sverige efter sejourer i utlandet. Nu kan snart Samuel Holmén läggas till på den listan. 

Enligt uppgifter till Borås-Tidning är Elfsborg och Holmén mer eller mindre överens om att 32-åringen flyttar hem till Västra Götaland till sommaren.

– ”Sampa” har väl mer eller mindre bestämt sig, men det ska lösa sig i nere Turkiet också. Nu är han sedan länge väldigt populär i klubben och det skulle förvåna om de inte kan komma fram till en lösning, säger en källa till BT. 

"Ingen blir gladare än jag"

Mittfältaren, som var med i Sveriges EM-trupp 2012, har ett kontrakt med sin turkiska klubb Istanbul Basaksehir som går ut 2018.

Men enligt tidningen ska han vara beredd att flytta norrut redan i sommar - något som skulle göra Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson nöjd. 

– Jag har sagt tidigare att vi gärna ser Samuel Holmén här den dagen han anser tiden rätt, är det i sommar blir ingen gladare än jag. 

Frågan är om han förtjänar en plats bland allsvenskans 30 bästa nyförvärv? I bildspelet ovan ser du GP-sportens lista på vinterns starkaste förstärkningar.