Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt Sky Sports dröjer Zlatan Ibrahimovics flytt från PSG sannolikt på grund av att han får en enorm lojalitetsbonus om han stannar till den 30 juni.

UPPGIFTER: Därför dröjer Zlatans flytt

Ryktena kring vilken Zlatan Ibrahimovics nästa klubbadress blir har florerat länge, men ännu är ingen övergång bekräftad. Nu berättar Sky Sports att det kan bero på att den svenske superstjärnan får en enorm lojalitetsbonus om han stannar till den 30 juni då kontraktet med PSG löper ut.

Det har relativt länge stått klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar franska dominanten PSG, som han representerat sedan 2012. Flyttryktena har varit både många och florerat länge – och senaste tiden har en övergång till Manchester United varit det klart hetaste ryktet. Bland annat sedan den svenska superstjärnans tidigare tränare José Mourinho tagit över den engleska klubben.

Trots de många ryktena – samt att Ibrahimovic bland annat själv uttryckt att ”framtiden är skriven” – så har ännu inget bekräftats. Nu berättar Sky Sports vad en av de stora anledningarna till den än så länge uteblivna övergången kan vara. Blir Ibrahimovic formellt kvar som PSG-spelare fram till den 30 juni, då kontraktet mellan parterna löper ut, så erhåller Ibrahimovic en enorm ”lojalitetsbonus”, enligt sajten.

Den svenske landslagskaptenen går in i EM på måndag då Sverige ställs mot Irland. Sista gruppspelsmatchen är den 22 juni mot Belgien – men nu borde kanske förhoppningarna om en bekräftad övergång innan dess sänkas.

EM-finalen spelas den 10 juli. Då kan vi nog dock räkna med att Ibrahimovic har en ny klubbadress. Mycket talar för att den är Manchester United.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.