Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blackstenius i Champions League-matchen mot Bayern München. Bild: Adam Ihse/TT
Blackstenius i Champions League-matchen mot Bayern München. Bild: Adam Ihse/TT

Uppgifter: Blackstenius nära Manchester United

BK Häcken och det svenska landslagets stjärnanfallare Stina Blackstenius är på väg till Manchester United. Enligt BBC förväntas hon ansluta till klubben i januari. Enligt GT kommer hon att fatta sitt beslut inom någon vecka.

Stina Blackstenius har gjort storsuccé under den gångna säsongen. Hon vann skytteligan i allsvenskan med dunder och brak – och var dessutom en av Sveriges allra bästa spelare under det OS där Sverige slutade tvåa.

Men nu ser hon ut att vara förlorad för BK Häcken. Det har tidigare rapporterats om att hon är på den engelska storklubben Manchester Uniteds önskelista. Och nu ser det alltså ut att bli en övergång. Enligt BBC förväntas Blackstenius att ansluta till United i januari.

GT kommer också med uppgifter om att Blackstenius förväntas fatta sitt slutgiltiga beslut inom någon vecka – och att allt pekar på att hon kommer att flytta till England.

Har ryktats länge

Blackstenius framtid har varit lite av en följetong under hösten – och hon har vid upprepade tillfällen uttalat sig om hennes situation.

– Jag har en dialog så klart. Men än så länge är inget beslut taget och jag har inte skrivit på någonting. Så jag fortsätter att säga att jag inte kommenterar det mer än så. Det kommer att komma när det är klart, vilket det inte är än. Då hade jag kunnat säga något, men i dagsläget väljer jag att fortsätta att inte kommentera mer, sa hon den 8 december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.