Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Uppgifter: Blåvitts målvaktslöfte kan säljas för rekordsumma

Pontus Dahlberg har gjort stor succé för IFK Göteborg under säsongen – nu kan han säljas rekorddyrt. Enligt Sportexpressen är målvaktsstjärnan nära en övergång till Watford. Det finns dock flera klubbar som är intresserade. – Det är mer än bara intresse, säger spelarens agent Per Jonsson.

När John Alvbåge lånades ut till MLS öppnades möjligheten för Pontus Dahlberg att bli förstemålvakt i IFK Göteborg. En chans den 18-årige talangen har tagit tillvara på. Yngligen har varit en av Blåvitts klart bästa spelare under säsongen och har dessutom tagit en plats i det svenska U21-landslaget. 

Framgångarna har gjort att intresse har väckts från flera europeiska klubbar. Och nu kan en försäljning vara nära, det skriver Sportexpressen. Enligt tidningens uppgifter är Watford nära att göra klart med målvakten – men flera klubbar är dock fortfarande med i kampen om att locka över talangen. 

– Det är mer än bara intresse, så kan jag väl säga. Det är ett par klubbar från Europas bästa ligor som är väldigt intresserade av Pontus, säger agenten Per Jonsson till Sportexpressen. 

Utöver Watford ska också italienska ligaledaren Napoli och en Bundesligaklubb räknas in bland klubbarna som är intresserade. 

– Jag tänker inte kommentera några klubbar, säger Jonsson. 

Prislappen på Dahlberg uppges kunna landa på mellan 30-40 miljoner kronor. Något som skulle göra Blåvitt-spelaren till den dyraste målvaktsövergången från allsvenskan någonsin. Ett rekord som Mattias Asper har för tillfället. År 2000 såldes Asper från AIK till Racing Santander för 20 miljoner kronor. 

Om en övergång blir klar väntas Dahlberg spela kvar i IFK Göteborg under våren för att sedan till sommaren flytta till sin nya klubb.