Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Uppgifter: Blåvitt spanar på ny isländsk back

Hjalmar Jonsson tackades av i säsongens sista hemmamatch. I jakten på en ny mittback, kan ett nytt isländsk namn vara intressant för IFK Göteborg, rapporterar Fotbollskanalen. Det handlar om 21-åriga Orri Sigurdsur Omarsson.

Thomas Rogne fick lämna planen skadad under IFK Göteborgs sista hemmamatch för säsongen. Istället kom trogne inhopparen Hjalmar Jonsson in och hyllades stort av supportrarna.

Men Jonsson slutar efter säsongen och nu letar klubben en mittback som kan ersätta honom, bekräftar IFK Göteborgs sportchef för Fotbollskanalen. Det skulle då handla om en spelare som kan fungera backup till säsongens givna mittbackspar Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne.

-  Ja, får vi "Bjärs" och Rogne kvar är det mer uppbackning till dem. Det är inte lätt att hitta någon som accepterar den rollen, men som samtidigt är tillräckligt bra. Det ska helst vara någon yngre som känner att han har tid att stå bakom och växa in i rollen, säger Mats Gren till kanalen.

Ett av de tänkbara namnen är 21-åriga Orri Sigurdur Omarsson från Island. Han har just nu ett år kvar på sitt kontrakt med Valur och IFK Göteborg sägs vara en av flera klubbar som visat intresse för backen.

- Han är U21-landslagsspelare för Island. Olle Sultan har varit över flera gånger och han är en som vi har tittat på, säger Gren till Fotbollskanalen.

Gren säger att han tycker att det är en bra spelare men att IFK ännu inte bestämt sig för något och att de allra helst vill hitta en svensk spelare för truppsammansättningens skull.