Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bartosz Grzelak uppges vara klar för AIK. Bild: Erik Simander/TT
Bartosz Grzelak uppges vara klar för AIK. Bild: Erik Simander/TT

Uppgifter: AIK:s nya tränare klar

I måndags sparkade AIK den förre guldtränaren Rikard Norling. Enligt uppgifter till Expressen kommer Bartosz Grzelak presenteras som AIK:s nya tränare.

AIK har haft en tung inledning av årets allsvenska. Efter att i början hyllats för satsningen på unga talanger och ett nytt spelsystem som bygger på man-man-markering har resultaten inte gått Solna-klubbens väg.

Söndagens derbyförlust mot Djurgården var droppen som fick bägaren att rinna över för AIK:s sportsliga ledning. Guldtränaren från 2018 Rikard Norling fick lämna sin post som huvudtränare för klubben.

Under onsdagen sa AIK:s vd Björn Wesström i klubbens egna kanaler att de träffat tre potentiella efterträdare.

– Vi har träffat tre kandidater. Det är där vi är i urvalsprocessen. Det har vi gjort utifrån en enorm bruttolista. Den listan blir betydligt större den dagen man meddelar att AIK byter tränare för herrlaget, sa Björn Wesström i Studio AIK.

Doldis kan ta över

Tidigare har det ryktats om att Rikard Norlings förre assisterande tränare Bartosz Grzelak är en de hetare kandidaterna att ta över jobbet.

Enligt uppgifter till Expressen är det Bartosz Grzelak som kommer ta över AIK. Tidningen skriver att doldisen kommer presenteras av Gnaget under fredagen eller lördagen.

Bartosz Grzelak är för närvarande assisterande tränare till Roland Nilsson i det svenska U21-landslaget.

Axén uppges aktuell

Det har i dagarna spekulerats flitigt kring vem som ska ta över som huvudtränare för AIK.

Enligt uppgifter till Sportbladet har AIK även varit i kontakt med Alexander Axén om att ta över efter Rikard Norling. Något kan tala för att Alexander Axén är angelägen att ta jobbet är att han är en uttalad AIK-supporter och till och med har en AIK-tatuering.

Dplays Alexander Axén inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och IFK Göteborg den 20 juli 2020 i Stockholm. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Dplays Alexander Axén inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och IFK Göteborg den 20 juli 2020 i Stockholm. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Alexander Axén guidade Gais till en femteplats 2011, klubbens bästa placering på länge, men lämnade klubben 2012 då det gick desto knackigare när Gais åkte ur allsvenskan.

Efter det har Alexander Axén tränat Örebro SK men sedan 2017, när han lämnade närkingarna har han agerat expertkommentator först i Cmore och nu i Dplay där han är en av kanalens mest framstående namn vid de allsvenska sändningarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.