Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Keanin Ayer har varit startspelare i Varberg den här säsongen. Bild: KRISTER ANDERSSON
Keanin Ayer har varit startspelare i Varberg den här säsongen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Uppgifter: 19-årig mittfältare på IFK:s radar

IFK Göteborg har varnat topp-konkurrenterna för sin slagkraft i framtiden.
Nu kommer uppgifter om att klubben har en ung mittfältare under lupp. Enligt GT är Blåvitt intresserade av Varbergs Keanin Ayer, 19.

– Vi har ingen titel att tävla om eller någon Europa-plats att slåss om, men vi har visat Sverige att vi är storklubben som har vaknat. Vi är på väg tillbaka! Njut i år, men vi kommer med våra unga spelare. Vår tid kommer, sa Poya Asbaghi efter IFK Göteborgs möte med Malmö FF i helgen.

En ung trupp är vad IFK Göteborg kommer ha, om än ett av lagets framtidsnamn kan lämna klubben till nästa säsong. GP har tidigare skrivit om intresset som finns för IFK Göteborgs mittfältstalang Alhassan Yusuf. Yusuf scoutades inte minst av Premier League-klubben Wolverhampton så sent som i matchen mot Sirius i mitten av september.

LÄS MER: Blåvitt-talangen scoutad av Premier League-klubb

Nu kommer GT med uppgifterna att Blåvitt håller ögonen på en annan mittfältstalang som skulle kunna vara aktuell för klubben och som ersättare till Alhassan Yusuf.

Det är Varbergs 19-åring Keanin Ayer det handlar om.

Enligt tidningen har Blåvitt scoutat Ayer noga den här säsongen och följt hans utveckling där han gjort avtryck på mittfältet för toppklubben i superettan. Pontus Farnerud, assisterande sportchef i Blåvitt, är däremot fåordig om intresset för Ayer.

– Jag har inga kommentarer, men rent generellt scoutar vi många spelare, säger Pontus Farnerud till GT.

Keanin Ayer kom till Varberg inför höstsäsongen förra året och har kontrakt med superettangänget fram till sommaren 2020. Sydafrikanen har fått sin fotbollsutbildning i Right to Dream Academy som äger den danska klubben Nordsjälland. I och med det avtal som Ayer och Varberg har är det Nordsjälland som har rätten att matcha eventuella bud på 19-åringen.

Keanin Ayer har gjort 23 matcher från start den här säsongen och har noterats för två mål under dessa. Han har även använts en hel del som högerback utöver sin position som innermittfältare och fått lovord av Varbergtränaren Joakim Persson.

– Keanin är en otroligt intelligent spelare. Speciellt i värderingarna när han ska spela på ett och två tillslag, och när han ska slå en passning och vinna någonting med den. Han sätter också upp sina medspelare med kvalitet, har Persson sagt till Varbergs hemsida.

LÄS MER: Joakim Persson om tiden i Blåvitt: "Trodde jag skulle dö"

Persson lyfter också fram Ayers spelskicklighet och mognad som den tonåring han är.

– Sen är han en väldigt individuellt teknisk spelare där styrkan ligger i att han förstår väldigt mycket av spelet för sin ålder. Så det är ingen tvekan om att det är ett jättefint nyförvärv som vi har lyckats knyta till oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.